AMD FX 8xxx! 8 magos, vagy 4 modul 8 szál? Mennyire időtálló erre építeni?
a 8 magos fx processzorok még emnnyire állják meg a helyüket, ha erre építek( 8320) ?
És most hogy is van ez a modulos dolog? Ha 4 modul van ami 8 szálon dolgozik, akkor a 4 magos i7-es procikat is hívhatnánk 8 magosnak a hyper threading miatt, nem? De mégse tesszük ezt.Ergó ez csak valami parasztvakítás, vagy tényleg felér 8 maggal?
Ebből a szériából, a kissebb 4/6 magos procik mennyire erősek egy régebbi i5-el szemben?
Azért azt enyhén bátor kijelenti hogy egyátalán nem éri meg.
Igen ez igaz azokra akik Windows alatt csak játszanak.
Nekik a relative drága lap,és a külön hűtő szükségessége miatt jobb vétel egy olcsóbb Haswell i5.
Viszont aki kimondottan munkára veszi,főleg videovágás,oda a 8350 se hülyeség,mert bizony vannak alkalmazások,ahová egy 8320/8350 5GHz közelébe húzva egy i7-4770-el egyenértékű,és jóval olcsóbb.
Persze az itt feltett kérdések java része játékról szól.
Értem.
Egy i5 mindenképpen jobb választás , az tuti. De azért az FX procik ára nagyon csábító. a 6300 néhol csak 25E, a 8320 pedig 32-3.
I5-ből pedig 45 az i4400.
AMD-nek van most akármilyen, szalonképes 4 magos processzore, ami legalább egy i3-at lenyom?
én i3 3220 -t váltottam fx6300-ra(4,5GHz-en járatva)
videó renderelési idő az i3 60%-a
flac->mp3: fx6300 egyidejűleg 4 mp3-at konvertál, míg i3 1dbot ugyanannyi idő alatt
játszani nem nagyon játszok
ui.: i5 tényleg jobb választás általánosságban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!