Lenne itt két lehetséges konfiguráció alternatíva, és kíváncsi vagyok a véleményekre?
Nem is igazán a pakolt hardverek a lényegi dolgok, hanem az az elmélet, hogy melyik éri meg jobban,ha mondjuk 3-4évre kell? (JÁTÉKRA)
1. Venni egy erősebb tuning procit(i5 4690k) és egy tuning lapot(Asus maximus ranger VII), ez mellé pedig egy GTX 770-et, ami ugyan felső kategória, de nem a legerősebb. És mondjuk 1-2év múlva erősebb kártyát bele, és felhúzni a procit.
2. Sima alaplapra (Asrock pro 4)-re mondjuk (i5 4440) procit, és egy erős kártyát (R9 290x, vagy GTX 780) majd 1-2év múlva lapot és procit cserélni?
Hát szerintem nagyon megbízhatóak a Radeon-ok nekem volt GF-on is és Radeon-om is volt mind a két gyártónak rosz szériái és most a legújabb szériákkal semmi baj sincs és szerintem az AMD az egy kicsit olcsóbb piacra adja a Nvidia ellenfeleit. Pl.: R9 290X és GF GTX 780 ti.
"Ezzel nem akarok megbántani senkit"
Én most fogok venni egy HD7970-et használtan, az előző tulaj is csak pénz hiány miatt adja el, amúgy nincs baja. Nekem is most GF kártyám van, kicsit tényleg benned van az a "félsz" , hogy rossz. És ráadásul én még a régebbit veszem, használtan, szóval ha én nem járok vele pórul, akkor majd pont te fogsz nem?! :D
R9 290X jó kártya, és amióta az AMD kezeli a videokártyákat nem az ATI, eléggé jó példányok jöttek ki. Meg hallottam már olyat is, hogy valaki (egyik közeli ismerősöm) GTX660TI-t vett, 2 hétre rá elromlott (azt hiszem órajel húzás végett, és a hűtés sem volt túl hatékony..). Panaszt tett rá, hogy így meg úgy sz@r az egész, majd rá fél évre kijöttek ezek az R9-es kártyák, és a kisült GF kártyáját becserélte egy R9 270X kártyára. Az AMD kártya kb. 6 - 7 hónapja van meg neki, és hibátlanul működik!
A vélemények alapján is megbízható, szóval... Én is remélem hogy nem lesz baj.
3 éves a Sandy Bridge,de még mindig bőven elég egy i5-2500 is,tehát 2 év múlva se kell cserélned egy i5-4440-t.
Második variáció mellett maradnék,és jó a 290X nyugi.
Főleg ha nem Gigabyte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!