Radeon R9 290X VGA gép megy de nincs kép? Ötlet valakinek?
MOst vettem egy radeon R9 290X VGA-t beraktam a gépbe összeduktam, bekapcsol a gép de nincs kép, hallok mindent,bejelentkezik a Windows, de semmi kép, még bootolásnál sem. Alaplapom Gigabyte GA-870-USB3L
480W os a tápom, a monitorom VGA kimenetes, a kártya DVI-D bemenettel rendelkezik, egy VGA DVI-D átalakítót használok.
Amikre gondolta:Kevés a tápom, rossz az átalakító, maga a kártya rossz.
(amúgy amikor bekapcsolom a gépet a kártya felpörög rendesen)
A 480 W-os táp nem mond semmit.
Esetleg alaplapi BIOS frissítés kell. Nekem is ez volt a bajom.
Első pár tipp: rosszul kötötted be, kevés a táp.
Egyébként milyen monitorod van amin még HDMI sincs?
Egy régebbi Asus HD monitor kb 5éves
Valahol azt mondják elég neki a tápom, valahol meg hogy kevés. De ha felpörög akkor elég nem?
Vagy ahhoz elég áramot kap, hogy a cooler beinduljon, de ahhoz nem hogy képet is adjon?
Ha jó minőségű táp, akkor valószínűleg elég. De ha valami f*s 5 eFt -os kínai ipari hulladék, akkor nem valószínű.
A kártya igényel egy 8 pin -es és egy 6-pines kiegészítő PCI-E tápot is. Ezeket ugye bekötötted?
HIPRo HP-D4802RWR2 a táp típusa 480W
Igen bekötöttem 6 PIN alapbol van a tápomnak
8 PIN kábel meg járt a kártyához
Egy csere kéne.
FSP Raider 550
XFX TS 550
Cooler Master G 600
Cooler Master GX 550
stb stb.
Noss idő közben átszaladtam a géppel a szomszédhoz, neki van HD tv-e és HDMI kábelja is, összedugtam a géppel, és érdekes módon volt kép, az is igaz hogy a HDD-met lehúztam és csak az ssd maradt az oprendszerrel. Szoval két lehetőség van.
1: A táp jó meg minden csak a konverter amit a monitor kábelemhez használok az a rossz.
2: Azért volt kép mert lehúztam a HDD-t és így már kapott elég tápot a kari.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!