Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez milyen konfig?

Ez milyen konfig?

Figyelt kérdés

Alaplap: [link]

Wi-Fi: [link]

Proci: [link]

Memória: [link]

Táp: [link]

HDD: [link]

SSD: [link]

ODD: [link]

Ház: Sharkoon VS3-V Green

2014. aug. 5. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Mire akarod ahsználni ?
2014. aug. 5. 19:08
 2/10 A kérdező kommentje:
általánso használatra, filmezés, netezés, néha egykis játék, amenyit bir az IGP
2014. aug. 5. 19:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Asus/LG/Samsung optikai meghajtót nem veszünk! Pinoeer/Sony/NEC ami jellemzően hibátlanul ír és olvas. Mondjuk amennyit várhatóan használva lesz, kidobott pénz az ablakon, vegyél valakitől használtan 1-2 ezer forintért megbízható típust és örülj, hogy kímélheted a környezetet (na meg a pénztárcádat). SSD-ből meg inkább Samu, vagy kivárnám, hogy lesznek elérhető árban M.2 darabok.
2014. aug. 5. 19:20
 4/10 A kérdező kommentje:
az oké hogx Samsung! DE miért?? A samsungnak sokkal lassab az SSDje mint a Kingstonak, és a Kingston a vezető az adattárolásban. Nekem kb 3 évig volt LG író tökéletesen működöt, ez változó lehet Asus ba is 1-2 jó példány! Sony viszont elgondolkodom linkelnél egy olcsóbbat?
2014. aug. 5. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Samunak lassabb az SSD-je? O.o Ezt hol olvastad? SATA3-on kb. ugyanazt tudja a legtöbb élvonalbeli darab, de egyedül ők terveznek és gyártanak saját vezérlőt a modelljeikhez, ami elég megyőző előny a megbízhatóságban. Kingston meg anno tényleg jó volt, ha jól emlékszem az élettartam garikat is ők kezdték el anno nyomatni, de a Sandforce vezérlőkre sok a panasz - volt ahol azt írták, hogy ez csak egy bizonyos üzemben készült példányokra igaz, de én nem kockáztatnék. Nem mondom, hogy rossz, de a "statisztika" alapján most a Samu az SSD-k "királya" a belépő kategóriában. Persze ha "érzelmi" dolog miatt választanád a Kingstont, én megértem.

DVD-író téren pedig egy Sony: [link]

Igaz ez valószínűleg külföldről jött szürkeimport - hazai piacon egy ideje nem nagyon találkozom velük, de akik nagy mennyiségben archiválnak, azok inkább a japán gyártókra esküsznek (elvégre a CD/DVD/Blu-ray szabványt is ők fektették le) - hosszú évek tapasztalatai alapján kevesebb hibás lemez kerül ki ezekből. De mondom: ha csak arra kell, hogy évente 1-2 lemezt megírj mondjuk Win telepítőnek, arra ne adj ki 1-2 ezer forintnál többet.

2014. aug. 5. 19:51
 6/10 A kérdező kommentje:
elnézést, nem lassabbak. De ajánlana akkor valaki egy jó kis 120GB SSD.t? Ja és milyez a technológia SSD.k nél, hogy direkt rontja többi memóriacellát csakazért hogy egyszerre menjen galyra?
2014. aug. 6. 07:58
 7/10 A kérdező kommentje:
ja és mennyi az élettartama? Honan tudom hogy mikor közeledik az ssd halála? mert HDD-nél szektorhiba, és itt?
2014. aug. 6. 08:00
 8/10 anonim ***** válasza:

10-ből 9 tönkre ment SSD-nél nem a memóriacellák érnek élettartamuk végére, hanem a vezérlő mondja be az unalmast. Éppen ezért van előnyben a Samsung, mert ő sajátot tud gyártani. Igazából változó a dolog, hogy mennyit bírnak, én azt mondanám, hogy a legtöbb márkánál a garancia időtartama alatt számíthatsz az SSD-re (3 év alatt ne vegyél, néhány gyártó kínál 5-öt is, de a Samunak lesz nemsokára 10 év garival ellátott sorozata: [link] )

Az SSD állapotának megfigyelésére is vannak természetesen külön programok, de a HDSentinel is elvégzi, csak néha nehezen értelmezhető adatokat küld: a kondíció/teljesítmény itt általában csökken az élettartammal, ez normális.

2014. aug. 6. 09:38
 9/10 A kérdező kommentje:
linkelnél 120gigás SSD-t? pcx
2014. aug. 6. 10:21
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek jófajták.

2014. aug. 6. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!