Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy számítógép, amit internete...

Egy számítógép, amit internetezésre, filmezésre szeretnék használni, milyen paraméterekkel kel hogy rendelkezzen?

Figyelt kérdés

[link]

Mi a vélemény ezekről? Melyik lenne megfelelő? Lehetőleg minél olcsóbbat.

2014. aug. 5. 14:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Netezéshez a prociteljesítmény egy szálon meg a RAM a fontos. A minél olcsóbb szép, pénztárcakímélő gondolat, de mint minden elketronikánál, itt is hajlamosak spórolni a gyártók bizonyos alkatrészeken, ami miatt a számítógép akár veszélyes is lehet - természetesen a tápegységre gondolok. Azt javaslom, vegyél magad egy minőségi darabot (max. 400W-os bőven elég 7-8e HUF-ért), aztán ahhoz már olyan gépet keresel, amilyet akarsz, mert hogy ezek előbb-utóbb úgyis tönkre fognak menni, de lehet, hogy nem csak a táp, hanem az egész gép. Sok idegességet spórolhatsz meg magadnak, ha ezen az egy alkatrészen nem garasoskodsz. Vagy vegyél használt brand gépet, az is jó megoldás: [link]
2014. aug. 5. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Mennyi a kereted?
2014. aug. 5. 14:55
 3/4 A kérdező kommentje:

nem tudok árat mondani, mert nem vagyok tisztában az ár-érték aránnyal ebben az esetben, illetve nem én rendelkezem az összeg felett sem, hanem a szüleim. A lényeg, hogy minél olcsóbb legyen a használhatóság és megbízhatóság mellett.

Van monitor és egyebek, illetve van egy már használhatatlan számítógépünk, amiből biztos ki lehet legózni egy-két dolgot.

Hogy lenne olcsóbb? Venni mondjuk egy 40ezres komplett szgépet vagy ha ebbe ami van vennénk ezt-azt? (alaplap, proci, memória, stb.)

2014. aug. 5. 15:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha van olyan alkatrész, ami még elég korszerű a régi gépből és a legózás sem tántorít el, akkor hajrá. Illetve javasolni tudom, hogy a használtpiacot is nézegesd, találni jóárú dolgokat. Ha építenék, én ilyesmét raknék ma össze netezésre:

CPU - Pentium G3220 S1150: 13K

alplap - AsRock H81M: 12K

RAM - közepesen márkás DDR3 1333Mhz 4GB: 9K

SSD - Samsung 840 EVO : 18K

Táp - Seasonic 350W : 11K

Ház - szellős, tetszetős ATX : 5-8K

Ez így lehet, hogy nem a legolcsóbb, de legalább jó minőségű alkatrészekből van összerakva, s akár 5-6 év múlva is használható gép lesz, meg az SSD miatt gyors is (adatoknak persze nem árt egy HDD, ha az van az előző gépből).

2014. aug. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!