Egy számítógép, amit internetezésre, filmezésre szeretnék használni, milyen paraméterekkel kel hogy rendelkezzen?
nem tudok árat mondani, mert nem vagyok tisztában az ár-érték aránnyal ebben az esetben, illetve nem én rendelkezem az összeg felett sem, hanem a szüleim. A lényeg, hogy minél olcsóbb legyen a használhatóság és megbízhatóság mellett.
Van monitor és egyebek, illetve van egy már használhatatlan számítógépünk, amiből biztos ki lehet legózni egy-két dolgot.
Hogy lenne olcsóbb? Venni mondjuk egy 40ezres komplett szgépet vagy ha ebbe ami van vennénk ezt-azt? (alaplap, proci, memória, stb.)
Ha van olyan alkatrész, ami még elég korszerű a régi gépből és a legózás sem tántorít el, akkor hajrá. Illetve javasolni tudom, hogy a használtpiacot is nézegesd, találni jóárú dolgokat. Ha építenék, én ilyesmét raknék ma össze netezésre:
CPU - Pentium G3220 S1150: 13K
alplap - AsRock H81M: 12K
RAM - közepesen márkás DDR3 1333Mhz 4GB: 9K
SSD - Samsung 840 EVO : 18K
Táp - Seasonic 350W : 11K
Ház - szellős, tetszetős ATX : 5-8K
Ez így lehet, hogy nem a legolcsóbb, de legalább jó minőségű alkatrészekből van összerakva, s akár 5-6 év múlva is használható gép lesz, meg az SSD miatt gyors is (adatoknak persze nem árt egy HDD, ha az van az előző gépből).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!