Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csak szerintem iszonyú durva...

Csak szerintem iszonyú durva az amd-k teljesítménye tuning szempontjából?

Figyelt kérdés
Nyilván nem jobb, mint az inteleké, de agyam eldobom :D LÁttam az előbb videót amiben egy fx 6300-at (3,5 ghz), stabil 5ghz-re emeltek :D

2014. aug. 4. 10:39
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Ez nem mindegyikkel megy, és nagyon nincs értelme. FX 6300 25k, tuning lap 25k, hűtő 15k, I5 43k, H97 lap 20k. AMD: 65k, Intel: 63k.
2014. aug. 4. 10:54
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Hurrá, és mi értelme az egésznek?Ahogy az első írta, egy jobb tuning többe fog kerülni, mintha megvennéd azt ami alapból erős.
2014. aug. 4. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:
istenem sok ....xD
2014. aug. 4. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, van ilyen.

Igen, ki kell fogni egy jobb szériát, mert nem egyformák a 6300-asok sem húzás szempontjából. Nem mindegyik bírja ugyanaddig. Meg van amelyik tovább is bírja.

Igen, kell hozzá egy csomó tuning cucc, hogy elérd ezt az órajelet stabilan. A stabil azt jelenti, hogy nem 1 percig megy a gép ilyen órajelen.

Én is kerestem egy videót, én inkább a feszültségemelésre voltam kíváncsi és a hőmérsékletekre, itt egy egyedi vízhűtéssel emelték egy picivel 5 GHz fölé. De 5GHz-nél már 70 fokos volt a proci. Igaz egy órán keresztül stresszezték.

http://www.youtube.com/watch?v=gb1QDpRnOvw

Sok értelmét én sem látom az ilyen nagy húzásoknak , hétköznapi használatra hülyeség ekkorát húzni rajta.

De vannak kifejezett ilyen tuningra szakosodott kis csoportok, akik szabadidejükben ezzel foglalkoznak.

Itt például egy pentium G 3258-at húznak 6800 MHz-re nitrogénhűtéssel

[link]

2014. aug. 4. 11:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Sok szálat használó alkalmazásokban le tud verni egy húzott 4 modulos FX egy szorzózáras i5-t.

Játékra viszont valóban jobb döntés lehet egy i5,az említett drága sok fázisú lapok és a 8-10 ezres tuning hűtők miatt.

2014. aug. 4. 13:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Most néztem valaki folyékony nitrogénnel tuningolt egy Fx 8150-et 8,17Ghz-re (nem elírás 8,17).
2014. aug. 4. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Van azért létjogosultsága ezeknek,csak nem mindig játékra kell gondolni.

2014. aug. 4. 13:05
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is látni,hogy ha 5GHz-re húzza valaki a 8320/8350-t,akkor van olyan felhasználási terület,ahol már az LGA2011-es csúcsprocesszorok sarkában van.

És mindez 70-80 ezerből kihozható lappal,CPU-val,hűtővel együtt,míg a 4770K amivel a tesztben egyenértékű,magában többe kerül.

Nem beszélve arról,hogy a Sandy Bridge óta az Intel képtelen normális pasztát tenni a K-s processzorok kupakja alá,tehát jelentős tuningot kupaktalanítás nélkül nem lehet elérni velük.

Csak jelenleg elég kevés az ilyen alkalmazás,ami ilyen jól profitál a Vishera architektúrából.

2014. aug. 4. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!