Honnan tudom meg, hogy dual chanelben megy-e a gépem ramja?
Sziasztok.
Van három ramom, mindegyik kingstone 800mhz-es.
Az egyik 2 gigás a másik kettő 1-1 gigásak. Utobbi kettőt raktam egyszinü foglalatba. Így elméletileg dualban fut ha jól tudom. Lehet ezt valahol nyomon követni, vagy csak hidjem el hogy tényleg abban van.. ?

MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
Ujrainditásnál csak az alaplap logoja és urtána egyből a win7 logoja jön be, más kiirás nincs. Biosban sem láttam engedéjezést a kiirására.

Az alaplapod DDR2-es ramokat kezeli 800MHz-ig!
Az alaplap 100%-ig tudja a dual Chanel módot , mert engedélyezve van rajta! Viszont vagy 4*512MB-ot teszel bele és ugy dual chanel , vagy 2*1GB, 2*2GB, de akár rakhatsz bele 4*2GB-ot is.. Azt olvastam , hogy elméleti ágon támogatja a 8GB-ramot viszont a gyakorlatban csak 7GB-ot tud kezelni tehát célszerű lenne ha 2*2GB-ot raknál bele szerintem:: 4GB ram bőven elég a játékoknak is!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!