DDR3-asba DDR2-es? Hogy sikerült?
Sziasztok!
A memória bővítésén gondolkozom egy ideje, rá is szántam magam, hogy idén nyáron veszek is RAM-ot.
Jelenleg egy 2GB-os DDR2 PC8500 1066MHZ Kingmax memóriával nyomulok.
Arra gondoltam, hogy ne 4, hanem 8 GB memóriám legyen, hát veszek két 4 GB-osat. Nézegettem is neten, hogy milyen árban van és arra lettem figyelmes, hogy minden 4 GB-os RAM csak és kizárólag DDR3-as.
Nosza, vettem is elő a számlát melyen a gép és alkatrészei vannak.
Meg is találtam, hogy AMD/ASUS/M4A78L-M LE (AM3) alaplap található a gépben. (És szintén erről a számláról tudom a fenti adatokat a jelenlegi RAM-omról.)
Rákerestem a neten az alaplapomra és ott azt írják, hogy az alaplapom DDR3-as memóriafoglalattal rendelkezik. (Forrás: [link]
Akkor most mi a helyzet? Lehetséges, hogy csak el van írva és DDR3-as RAM-om van? (Ez lenne a legjobb eset, csak csak 2 memóriát kell vásárolnom.)
Köszönöm előre is a válaszokat!
rákerestem a neten az alaplapomra.
erre kijön egy árukereső.hu nevű magyar weboldal :)))
ASUS/M4A78L-M LE az alaplapod
gyártója az ASUS
tehát én az ASUS weboldalán kerestem meg az alaplapod. Mégis csak egy hivatalos weboldal, és ők a gyártók. És a gyártón kívül nem hinném hogy bárki jobban tudná mit is támogat a lap :DDDD
szóval itt a lapod hivatalos weboldala:
mit derítesz ki belőle? :)))
még valami:
-a számla nézegetése helyett letölteném a legújabb AIDA 64 nevű programot, az töviről-hegyire kiírja a monitorodra, hogy miből - mi és mennyi van a gépedben...:)
de jót nevettem :)))))
"fölösleges a DDR3-as ram nem tudja kihasználni"
ne azért fölösleges teeee :)
hanem azért fölösleges megvenni, mert, egyszerűen fizikailag lehetetlen ebbe az alaplapba DDR3-as ram-okat beletenni
Köszönök minden választ. Legközelebb igyekszem nem rossz helyen keresgélni. :D
Mennek a zöld kezek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!