Mekkora legyen az a partíció, amelyikre a Win (-cat telepítem?
Van egy merevlemez és Windows 8 telepítésénél kéri, hogy hozzunk létre egy partíciót, amire azt rárakhatjuk. A méretét MB-ban kell megadni.
Az én merevlemezem 500 GB. Mekkora legyen a C meghajtóm?
Nekem 60 GB a C-m. Bőven elég arra, amire én használom, nincsenek játékaim, videoszerkesztő, csak általános dolgokra használom a laptopot.
Akkora legyen a C, hogy biztos ne teljen be, úgy számolj, hogy a 30-35%-a biztosan mindig üres maradjon, mert a rendszer szeret ide-oda pakolgatni fájlokat, kell neki a "kényelmes" méret, hely. Azt neked kell tudnod mekkora (MB-GB) programokat használsz, nagyjából számold ki. A rendszer maga 20 GB.
Megjegyzés: nekem a szememet nagyon szokta bántani az olyan, ha úgy néz ki az intézőm, hogy a C teljes területe 59,9 GB. Ez az én mániám, vagy rögeszmém ha úgy tetszik, de nekem úgy kell kinézzen, hogy 60,0, vagy 65,0 GB. Ezért én úgy szoktam a méretet kiszámolni és megadni a telepítésnél, hogy pl. 60 GB legyen, akkor 60x1024 + 350 + 100 = 61890 MB. A 350 MB a 8-as rendszer biztonsági partíciója, amit ő létrehoz abból, amit megadsz, tehát ezt "hozzá kell" adni. Vagyis hát én így szoktam. 100 MB-ot meg csak azért rakok még rá, mert formázáskor egy tizeddel még "lejjebb veszi" a méretet.
Ez jó, mindenkinek vannak ilyen rögeszméi :)
Amúgy úgy akarom, hogy kényelmesen elférjen minden, az előző laptopomon mindig 1-2 GB volt a szabad hely a C-n, pedig alig volt rajta valami, és nagyon idegesített.
100 GB az sok lenne? Amúgy a partíció mérete befolyásolja a sebességét? (Asszem a HDD sebessége 5400-as)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!