Ha be akarok kapcsolni egy lezárt magot egy AMD prociban, de hibás, akkor annak végleg vége?
Figyelt kérdés
Több helyen olvastam felsorolást, hogy a feloldott magok esetén milyen hibajelenségnél menthető és milyennél nem a proceszor. Ez azt jelenti, hogy ha nem csak simán lezárták a magot, hanem hibás, akkor nem lehet visszaállítani gyári állapotra még BIOS resettel se?2014. aug. 2. 19:52
1/6 anonim válasza:
nem, csak lefagyhat terhelés alatt, akár random is.
2/6 anonim válasza:
Két indok miatt tiltotta le az AMD az egyes magokat: vagy mert gyártás során hiba keletkezett bennük, vagy hogy legyen X3/X2-es processzora. Idővel - ahogy javult a kihozatali arány - egyre inkább utóbbi került a többségbe, de első csoportból is akad. Ha te egy tényleg hibás példányt fogtál ki, nincs az a szoftveres trükk, amivel tökéletesen üzemelővé tudnád alakítani.
3/6 A kérdező kommentje:
Mindkét választ értem és köszönöm, de a kérdésem az lenne, hogy ha adott egy 3 magos processzor, a biosban ott a lehetőség, hogy aktiváljam a negyedik magot és pont annyira peches vagyok, hogy egy gyári hibás negyedik magot kaptam, ami annyira rossz, hogy nem is indul, vagy instabil lesz tőle, akkor van-e módom visszaállni az eredeti állapotra, vagyis újra tiltottá tenni a negyedik magot?
2014. aug. 2. 20:07
4/6 anonim válasza:
ha unlockolod a 4. magot, elindul a gép, de ha lefagy miatta, akkor következő indításnál figyelmeztet, és F1 lenyomása utána újra tilva van, és mehet tovább.
nem kell bios reset, és semmi trükk, mint pl. húzás esetén.
5/6 anonim válasza:
Én resetre tippeltem volna, elem ki, aztán tuti vissza áll eredetibe, ami ugye a lockolt mag állapot volt. De látod előttem megmondták, hogy anélkül is lehet lockolni.
6/6 anonim válasza:
Nekem is lockolva van.
Ha engedem a 4. magot, akkor 4*3,2GHz -lesz, de nem egyszer futott már hibára.
Nem azonnal, hanem hetek, volt hogy hónapok múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!