Aktív hubal lehet egyszerre tölteni egy tabletet és más perifériákat használni?
Aktív, azaz külső áramforrással rendelkezik.
Ezek nem a gazda eszköz ágát osztja szét, hanem saját áram ellátást biztosít, így egyszerre több nagyobb fogyasztású eszköz köthető rá.
Ebbe a módba az se biztos, hogy maga a hubra csatlakoztatott eszközöket fogja tudni kezelni a táblagép.
Ha csak 1 eszközt szeretnél rácsatlakoztatni, egyszerűbb lenne egy Y kábellel megoldani amit egy USB -s adapter táplálna.
OTG-nek más a bekötése, fogalmam sincs, hogy azon visszalehet-e egyáltalán küldeni tápellátást. Viszont amit az előző írt, egy Y kábellel lehetséges, aminek az egyik végén microUSB csatlakozó van, ez megy a tabletbe, az Y két ágán pedig egy USB-OTG és egy normál USB amire meg tápot adsz, nem érdemes az aktív hubba dugni, hacsak annak nem adsz legalább 4A-t.
Aktív HUB visszafelé nem táplál, szóval az osztandó felé nem folyik áram, csak az osztott aljzatokra ad tápellátást.
Ilyen Y kábelt már kerestem több kérdezőnek is, magyar boltban nem találtam, ebay-en pedig nem igazán volt egyértelmű, hogy funkciójában az, amire én gondolok.
Egyébként ezért is jó, ha DC csatlakozós a töltője egy tabletnek, mert ilyen gond nincs, viszont ezt a lehetőséget rendszerint szidni szokták mert így kevésbé univerzális a történet, nekik azt kívánom, hogy legalább egyszer kerüljenek olyan helyzetbe, mint te.
Ha esetleg ezt az egész dróterdőt TV-re akarnád rákötni, akkor inkább ajánlanék egy androidos miniPC-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!