Mitt tegyek az Ubuntu-m, indulaskor, hibat jelez! (vmi I/O Error)?
Lassan is idul...
mukodik csak, indulaskor kiirja aszt a hibat.
eszt probaltam, hogy ellenorizze a fajl renszert.
sudo dosfsck -w -r -l -a -v -t /dev/sda6
levente@levente-K8NF4G-SATA2:~$ sudo dosfsck -w -r -l -a -v -t /dev/sda6
dosfsck 3.0.12 (29 Oct 2011)
dosfsck 3.0.12, 29 Oct 2011, FAT32, LFN
Checking we can access the last sector of the filesystem
There are differences between boot sector and its backup.
Differences: (offset:original/backup)
65:01/00
Not automatically fixing this.
Boot sector contents:
System ID "mkdosfs"
Media byte 0xf8 (hard disk)
512 bytes per logical sector
16384 bytes per cluster
32 reserved sectors
First FAT starts at byte 16384 (sector 32)
2 FATs, 32 bit entries
14401536 bytes per FAT (= 28128 sectors)
Root directory start at cluster 2 (arbitrary size)
Data area starts at byte 28819456 (sector 56288)
3599393 data clusters (58972454912 bytes)
63 sectors/track, 255 heads
0 hidden sectors
115236864 sectors total
Checking file /
**** (kihagytam a fajlokat)
Checking for bad clusters.
> S itt leal, nemreagal, semmire, percek ota elenori, s semmi. 60Gb os a particio. merete miatt csinalhatja ilyen sokaig?
Csak ez az egy rendszer van a gépeden vagy Windows is?
Az ellenőrzési lista egyik sora arra vonatkozik, hogy a boot-sector különbözik az eltárolttól...
Ha csak ez az egy rendszer van a gépeden, akkor érdemes formázni a winchestert és újra feltelepíteni.
Csak kizárólag az Ubuntu 12.04.04 LTS.
S mikor felraktam az Ubuntut. Teljesen ujraformáztam. Minden particiòt töröltem, és leformatáltam, az Ubuntu telepitőjèvel...
Egy kep a particios tablarol(Grafikus): [link]
Mivel kellene meg leformataljam, a telepito nem jo, teljesen leformataltamm mar, egyszer!?
Ha meg nem sértelek, tiszta Linuxos környezetben minek neked dosfs?
Elvileg igen, csinálhatja, de akkor már kissé gyanakodhatsz arra, hogy talált is bad sectort. Nézd csak meg, hány clustert kell leellenőriznie, és rájössz.
Tegnap ujraformaztam az egeszet, s Win7-et raktam. De nem ojan gyors a gépem már ezzel sem, mint régen,
Boot idő, kb 2perc vagy több is. S miután a NTFS-renszerpartición lefuttattam a "chkdsk" parancsot, gép mikor le ellenőrizte s beindult, csak feketeseg volt, a kurzort lehetett mozgatni. De következő ujrainditásnál megoldódott ez a rèsze.
De a lassuságával mitt lehet tenni, induláskor is 1mp alat le elenorzi a hardvereket de mikor eler a HDD hez lefagy, 5-10mp ig is elál.
S a BAD sector javitására, mit ajánlasz?
S ezeg a "rossz" szektorok is szerepet jáchatnak a lassuságban?
A probléma megoldva!!! :D
a HDD-nek nemvolt hibája a chkdsk-egyik partíción sem talált hibát, :) csak azért boot-olt lassan mert egy hibás MicroSD volt a gépbe. Most már a régi a gépem, ugyan úgy döcög mint régen.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!