A számítógép nem jegyzi meg a képernyőfelbontást?
Mikor bekapcsolom a gépet, valami szörnyű felbontás fogad. A monitorom alapértelmezett felbontása 1920x1080. A képernyőfelbontás menüben viszont ennek nyoma sincs. Úgy tudom csak beállítani, hogy a Catalyst Control Centerben Saját VGA kijelzőim -> Tulajdonságok (VGA kijelző) -> egyetlen pipa kivétele, ami található, kiválasztom a maximális felbontást és ezt alkalmazom. Így már elérhetővé válik az 1920x1080 a képernyőfelbontás menüben
Több dologra gondoltam, nem tudom, melyik lehet a hibás:
1. A videokártya. Ezt azért is vetettem el, mert egy régebbit is beletettem a gépbe, mégis ugyanezt csinálja.
2. A monitor kábele. Észrevettem, hogy meg van repedve, mikor megrázott. Lehet, hogy ez okozza a problémát? Hozzátenném, hogy van, hogy vízszintes csíkok vibrálnak a képen. Ez elég véletlenszerű.
3. Az alaplapban a gombelem. Lehet, hogy azért csinálja ezt, mert le van merülve? Most telepítettem újra a rendszert és még talán nincs elég ikon hozzá az asztalon, de azt sem tudta megjegyezni, hogy mi hol volt. Újraindítottam a gépet, és teljesen más sorrend fogadott, mint amit újraindítás előtt hagytam. Ezt még nem tapasztaltam az újratelepítés óta, de "ami késik, nem múlik".
Kérlek segítsetek, nem igazán vagyok otthon efféle dolgokban!
A válaszokat előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!