Lene egy MSI G41M-P26 lapom cpu-ba integrált memória kezelős, egy e3400 van benne és egyszerűen alig akar valamilyen rammal működni,4gb-os ramokat fel se ismeri, egy q6600 megoldaná?
Itt van egy lista, ha rákattintasz a "Memory Modules" képre, hogy milyen KONKRÉT ramokkal próbálták ki az alaplapod. Esetleg olyat kéne beszerezni, ami szerepel a listán...
A processzor csere nem oldaná meg szerintem, mivel (te is írtad), a memóriavezérlő ezeken még az alaplapon van és nem a processzorban, mint az újaknál.
Rosszul tudod kedves kérdező, mert az LGA775 -ös platformnál még az alaplapon az északi hídban van a memóriavezérlő, ergo a processzor csere nem fog javítani a helyzeten. Egy BIOS frissítés viszont annál inkább, mivel az utólsó két BIOS -t direkt azért adták ki hogy memória kompatibilitást javítsanak.
"Description: - Improved memory compatibility."
Heló, köszönöm a segítségeket!
32 rendszer van most, egy szakember mondta hogy ezen a lapon prociba integrált vezérlő van, innen gondoltam, most elvileg a legújabb BIOS van rajta és ezzel a procival mégse ment: kingston hyperx 4gb és hynks(vagy hogy kell írni :D ) 2/4gb
most 2x2gb 1600-as hyperx blu van benne ezekkel életre kelt :/
Aki ilyet állít szélhámos nem szakember.
Sajnos akkor ez van, el kell fogadni hogy ilyen válogatós az alaplapod.
qzt hittem pedig hogy profi :/
bár vidikarit/alaplapot forrasztani javítani azt pöpecul tud az öreg, na mind1, tervbe van a tipuscsere, am3+-ra megyek mert az "olcsó" és nekem megfelelő, jó áron vannak a lapok de a procik főleg :)
esetleg ha valakit érdekel ez a proci+lap+intel hűtő szett akkor írjon privátot, hűségesen szolgél majdnem egy éve, ezen a bakin kívül semmi nem volt eddig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!