Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kimehet egy tápegységben a...

Kimehet egy tápegységben a biztosíték, ha túl kicsi az alaplaphoz?

Figyelt kérdés
Akartam csinálni egy második gépet, Vaterán vettem hozzá egy Gigabyte alaplapot, egy 3 magosított AMD X2 processzorral és egy hűtővel. A leírásában 500W-os tápot javasolnak, kisebbre azt írják, hogy esetleg lassú lesz, vagy a kártyák nem működnek. egy 24 tűs 400W-os Codegen tápom volt itthon fölösben, azt tettem rá, tehát a lapon volt a proci, a hűtő meg két memória modul, semmi más. Tudom, hogy a Codegen táp nem valami jó, de még be se kapcsoltam, csak bedugtam a konnektorba és szikrázott egyet, azután levágta az automatát. Szétszedtem és az üveg biztosíték szét ment benne. Az alaplapon nincs semmi sérülés és minden kondenzátor jónak néz ki. Tönkre tehette a biztosítékot az, hogy nincs meg 500W?

2014. júl. 30. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Egy FSP 350 elég lett volna. Lehet volt egy lapod és egy procid.
2014. júl. 30. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt tehette tönkre hogy a codegen tápodban nem volt túlfezs védelem(vagy csak lassan kapcsolt be)
2014. júl. 30. 19:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Alighanem álltában szétment 1-2 alkatrész a Codegen tápodban, és amint rádugtad a hálózati feszültségre, meghalt. Szikrázás sosem jelent jót, könnyen lehet, hogy tönkretetted a gépet.

Jó minőségű tápból nem kell 500W-os.

2014. júl. 30. 19:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Most leizzadtam rendesen, de kiszedtem az asztalimból a tápot, érdekes módon az is tényleg 350W és azzal megy, már a windowst telepítem. Már csak örömömben is megy a felpontozás mindenkinek. Köszönöm a válaszokat.
2014. júl. 30. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Mázlid van hatalmas mázlid van xD
2014. júl. 30. 19:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Üdv

Meg van az esély rá hogy sérült valami a gépben de ez szerintem úgy 20%

írtad hogy még nem kapcsoltad be ez nagyszerű mert rossz volt a tápod eleve

Másik táp és menni fog

A biztit meg ne cseréld dobd ki a tápot a fenébe

2014. júl. 30. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Ó végig kellet volna olvasnom

:))

2014. júl. 30. 20:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen,a tápból kimentem a ventilátort meg a kondikat, esetleg még a molex csatikat, a többi kuka.
2014. júl. 30. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!