Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplaptol függ hogy...

Az alaplaptol függ hogy milyen videókártyát lehet vele használni?

Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy kétféle képen lehett csatlakoztatni. Csak ettöl függ? pl. Egy új alaplappal müködik egy régia videókártya? És újvideókártyával müködik a régi alaplap?
2010. jan. 11. 08:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Az alaplapon található csatlakozó vagy PCIe vagy a régebbi AGP (persze van rajta hagyományos PCI is). Mindkettő kapható még, de ha új alaplapot vennél, válaszd inkább a PCIe-t. A PCIe kártya olcsóbb is és nagyobb jövője van mint az AGP-nek. Új AGP kártyával működik a régi AGP-s alaplap, régi alaplapon viszont nem találsz PCIe-t.
2010. jan. 11. 09:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Én ezt ugy tudom hogy az alaplap nak csak a gyorsasága számit mert itt nem az alaplap a lényeg hanem a táp szóval nekem most 500 wattos kinai tápom van de én elbirom az ojan Ati HD 4650 at szal megvan mindegyik vidikártyának h mennyi kell az alaplapnak csak a processzor és a ram memória a fontoss nekem az alaplapom DDR2 es és a vidi kártyám meg DDR3 as szal az attol nem függ de a RAm memónál igen
2010. jan. 11. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:
az uccsó nem tudom miket ír, nem értem. Lényeg, hogy 2005-6-tól javában már csak PCI-e expressz csatlakozású kártyákat és alaplapokat lehet kapni. Persze kivételek akadtak, de most már alig-alig van új termék a régi AGP-rendszerre(nVidiánál nincs AGP-s 8-as, 9-es, GT200 széria). Szal csak erre kell figyelned, PCI-e-be PCI-e-t vegyél. Ennyi a lényege. A VGA és az alaplapi memória milyenségének(DDR1-2-3-4-5) KÖZE NINCS ahhoz, hogy bele megy-e a kártya, csak a fizikai illeszkedés a lényeges.
2010. jan. 11. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Na mindegy, lehet sokat ittatok ma, de értelmetlen hülyeségeket hordtatok össze. Első voltam.
2010. jan. 12. 00:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát én is ezt irtam h az nem számit mert nekem is DDR2 es az alaplap és DDR3 as a videokártya és a Ram memóriánál számit hogy DDR 1-2-3
2010. jan. 12. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!