Pótolhatatlan adataimat szeretném rendszeresen lementeni. Egy Western Digital 3Tb Red, vagy szintén Western Digital 3Tb Raid Edition-t vegyek? (bővebben lent)
Tehát Westen Digital merevlemezt vennék (3,5 méretű és külső házba tenném).
A Red-et választanám, mivel azt mondják a legstrapabíróbbnak, valamint valami olyan megoldások vannak benne amelyek a rázkódástól megvédik stb, sok jót olvastam róla.
A Raid Edition állítólag még annál is strapabíróbb, gondolom jobb is, mert 5 év rá a garancia...
Két hetente egyszer kapcsolnám be, hogy adatokat mentsek rá...
Ilyen szempontból mindegy melyiket veszem?
Félek attól is hogy adatmentés közben hirtelen elmegy az áram miközben pont írogat a lemezre...
Raid Edition azért durván drága, valami 59 ezer körül van, valahogy fájna a szívem ennyit kiadni, meg jelenleg ennyi nincs is, gyűjtögetni kellene...
Lehet csak túlzottan félek attól, hogy "jajj, tönkremehet", hasonlóan jártam már régebben egy Seagate-vel, megvettem, teszteltem, egy hónapig semmi probléma sem volt (napi szinten használtam), egyik pillanatról a másikra elkezdett katogni és olyan szinten felforrósodott, hogy hozzá se lehetett érni, mikor úgy felforrósodott, akkor már nem is olvasta az egész lemezt...
Nem lehet megjósolni egy merevlemez mikor hal be. A mai HDD -knél erősen visszazuhant a minőség, a 4-5 évvel korábbihoz képest. Láttam már agyonajnározott típust is pár hónap alatt behalni, a garanciális csere meg nem vigasz az adat vesztére ugyebár.
Ha biztosra akarsz venni építs RAID 1 -et, nem kell hozzá RAID kiadású merevlemez csak két egyforma típusú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!