Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek melegedés tekintet...

Szerintetek melegedés tekintetében még járható út ez a mini-itx konfiguráció?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régóta rágom már ezt a témát, de örülnék, ha szakértői szemmel is véleményezve lenne a dolog. Én is, mint sokan mások nagy gépről indultam (aerocool aeroengine II), majd következett a htpc-be való építkezés (aerocool m40), s most újra méretet váltanék.

Visszatérő kérdése az embereknek, hogy minek a mini-itx konfig? Mert kihívás, élvezet és nem utolsó sorban esztétikum. Ám miniatűr körülmények között már másképp alakul sok minden, ezért is kérném ki pár olyan topictárs véleményét, akik dolgoztam már mini-itx konfigurációkkal)

Az alábbi összeállítást terveztem el:

Az alap ez esetben a gépház, mivel ez határozza meg az alkatrészek méretét is.

- Xigmatek Nebula (a ház már úton van, teljesen megfogott)

Ehhez alaplapok közül a következő Mini-itx deszkát szemeltem ki. Fontos a Wifi képesség, a DDR III-as memóriakezelés és a SATA III-as csatlakozók megléte.

- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI (27090ft)

AMD párti vagyok, az alaplap kiválasztásánál a processzorok ára mellett ez is szerepet kapott. A processzor FM2+ foglalatú kell, hogy legyen. Erre a következőt néztem ki:

- AMD A8-6500 Dobozos (65W, 4 mag, 3,5-4,1 Ghz) (25080ft)

(ha a gyári hűtő elégtelen, maximum 8 cm magasságú hűtés szerelhet annak a helyére)

Memóriából 2 slotot tudok kitölteni, ezért 2*4 GB ramot szereznék be. Itt a legfontosabb az ár volt.

- 8GB 1600MHz DDR3 RAM Crucial Ballistix kit CL9 (23090ft)

vagy

- Corsair DDR3 1600MHz 8GB VENGEANCE KIT2 CL9 (24050 ft)

Tárolóból 2 db Samsung EVO 128 gigás SSD lesz benne, ezek már rendelkezésemre állnak a mostani gépemből.

A videókártya sarkalatos pont, mivel játékra lesz főleg. Ezért a következő erős, ám mini (<175mm)kártyák jöhetnek szóba, melyek elérhető áron kaphatóak:

- MSI R9 270X (58000ft)

- GTX 760 (68000ft)

Teljesítményét tekintve, hasonló árfekvésben van e jobb, hatékonyabb?

Tápegységek közül egy nevesebb, moduláris eszközt szemeltem ki:

Thermaltake SMART SPS530MPCBEU 530W (16190 ft)

A tesztek alapján az MSI kártyája 60 fok körül megy teljes terhelés alatt (Far Cry 3). A CPU 65 wattos. A szellőzés a gépházban úgy van megoldva, hogy alul lyukacsos a talapzat, ott áramlik be a friss levegő, míg hátul egy 12 centis ventilátor fújja azt ki.

Mi várható melegedés tekintetében szerintetek? A tápegység, cpu, vga tudja e majd tartani a megfelelő üzemi hőfokot a házban, túlmelegedés nélkül?

A véleményeket előre is köszönöm.

2014. júl. 28. 13:55
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Most láttam csak meg véletlen, hogy írtál :)

Amd lett végül. Bár mai szemmel biztos vennék egy inteles konfigot, vagy ha lenne, egy am3-as itx alaplapot, de olyat még nem találtam. Egyetlen gondom az, hogy az amd-s alaplap intel wifi csippel rendelkezik, ezért problémásan működik :D

2014. dec. 14. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!