Intel i5-4440 erősebb mint egy FX-8320?
Sokan mondták már, most utána is néztem és ha jól olvastam, akkor: AMD: 8 mag 3,5GHz , Intel: 4 mag 3,1GHz.
Az i5-nek van még 4 "feldolgozó szála". Ebben rejlik az ereje?
Az FX 8320 erősebb összességében, de a magonként teljesítménye az i5 4440-nek magasabb. Jelenleg talán csak egy játék van ami ki tudja használni az FX 8 magját, a BF4. nyilván egyre több ilyen lesz. Azt is tegyük hozzá, hogy az FX nem kicsit, 10 ezer forinttal olcsóbb. A hűtője tényleg hangos. Az i5 hűtője nem tudom milyen. Nincs nagy jelentősége játék közben a zajnak, de a 10 ezer forint árkülönbségből szuper hűtőt lehet venni, olyat tuti nem adnak I5-höz.
Az az állítás, hogy két AMD maghoz csak egy lebegőpontos egység tartzik, teljesen félrevezető. Valóban egy van, csakhogy az egy olyan 256 bites egység, amit a proc kettő vagy akár négy részre tud osztani. Úgyhogy egy mag akár két tipikus 64 bites lebegőpontos műveletet is végezhet - egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!