Laptopomnak atomreaktor hangja van, miért?
Sziasztok!
Van egy MSI Cx623 laptopom, 3 és fél éves.
Most azt hagyjuk, hogy ez egy sz*r gép, már mindenkitől megkaptam, meg én is tapasztalom... :( már volt csapágycserén, meg zárlatos lett egyszer az akksija. Most gondoltam egy merészet, kipróbáltam az akksit, láss csodát, tökéletesen működik. Eddig, mikor hálózatról ment a gépem, állandóan atomreaktor hangot adott ki, és kb. 60 fokos volt a hőmérséklete (a laptop bal oldalán, ahol a venti van). Most, hogy akksiról megy, közel sem olyan hangos, és közel sem olyan forró (persze még mindig melegszik, de legalább nem annyira...).
Kb. félévente kell pucoltatni, mert az a hőcserélő paszta vagy micsoda csontszárazzá válik a hőségtől.
Van-e tippetek, miért működik jobban akksiról, és mit tehetnék, hogy hálózaton se melegedjen túl/legyen olyan a hangja, mint egy kombájnnak?
Az ilyen "dobd ki ezt a sz*rt és vegyél másikat" válaszokat mellőzük már, nyilván ezt tettem volna már rég, ha anyagilag úgy állnék.
Köszi előre is a válaszokat! :)
Hmm, köszönöm, ki fogom próbálni (vagyis: szólok a srácnak, aki karbantartja szegény kis gépemet). :D
Úgyis csak skype, facebook, word meg filmnézés, amire használom, szóval nem kell olyan nagy teljesítmény... köszönöm szépen! :)
Mondjuk az fura nekem, hogy ilyen felhasználás mellett miért olyan forró...
Nekem komoly játék alatt, vagy video-konvertálás alatt megy 60 fok fölé...
GPU 66C
HD0 45C
TEMP1 68C
Core0 66C
Core1 63C
mindez nekem semmit nem mond, csak ugye ez a speedfan program mutatja a lángoló tűz ikont az adatok mellett... :( ja, és egyébként most ez a program megy a gépen, be vagyok jelentkezve skype-ra, és facebook-ozok.
gondolod, hogy megoldást jelenthet egy venti-csere? nem valami mással van gond?
mondjuk elég gyengén löki ki a forró levegőt, alig érezni, ahogy jön kifelé.
köszönöm a tippet egyébként. :)
: DDDD
na jó, neeem :p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!