Szerintetek a virtuális valóság meg fog olyan formában valósulni, hogy egy napon átverhetjük vele az érzékszerveink?
Van egy olyan játék, aminek az a neve, hogy Real Life.
Amikor felállsz a gép elől akkor indul el. Grafikája kiválló! A környezet magától változik, a természet tele van benne élettel! A víz k_rva jól megvan csinálva benne, meg minden.
És mindent tudsz érezni is!
De cheat nincs hozzá :(
Pedig az első válaszoló nagyon szépen leírta, kár érte fellázadni.
Érzékszerveket átverni nem nagy dolog. Ha kipróbáltál már keményebb "anyagot" még-csak számítógép sem kell hozzá.
Kérdés az, hogy mire megy ki ez az átverés?
Hedonista módon saját élvezeteink fokozására gondolom, ez lenne az elsődleges cél. De mint mondtam veszélyes lehet.
Nem vagyok szakavatott pszichológus vagy pszichiáter, de rászokva eltompítja a normál érzékeket, érzéseket, megnyilvánulásokat.
Közönyös lesz az ember tőle egy idő után.
Megöl szeretetet, szerelmet, lelket mindent ami emberré tesz egy embert.
Ajánlok neked egy filmet, bár lehet, hogy láttad már.
A címe: Hasonmás
Bruce Willis játszik benne
A film pont egy ilyen érzékszerv átverős világban játszódik ahol az emberek nem képesek elfogadni, hogy az élet mulandó, mindenkiért egy nap a kaszás.
:))
Rengeteg ilyen téma és tanulmány kering a neten ami megjósolja , milyen lesz a következő évtized, évezred számítástechnikai forradalma.
Vannak régebbiek, ezeket azért jó olvasni mert ma már tisztán láthatod mi valósult meg és mi nem:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..
Vannak újabb tanulmányok,elképzelések amik maradhatnak fantáziák, de meg is valósulhatnak, viszont ezek beteljesülésére várni kell.
Nem tudom itt a GYK-n hány embert tud komolyan érinteni ez a dolog, hogy komolyan is hozzászóljon a témához.
Komoly felnőtt ember a következményeit is figyelembe veszi az adott dolognak.
Én úgy látom, hogy maga a technológia sok korosztályt érdekel, érdekelhet. A "virtuális valóság" elsősorban a szórakoztatás felé megy el (szerencsére).
A fiatalok használni fogják, mert fogékonyak lesznek rá, az idősebbek fejlesztik és az üzletet látván benne, szolgáltatják majd pénzért a fiataloknak. Aztán a fiatalok fölött is eljár az idő, és ha tovább érdekli a dolog akkor őbelőle is fejlesztő vagy szolgáltató válik.
Ne haragudj, de én ebben az egészben csak egy nagy ,nagy üzletet látok .....
Egy exoskeletont a fordítottájra alakítani, mármint, hogy gátolja a mozgást, az lenne az igazi :D
illetve bizonyos mozgást nehezen engedne végrehajtani, pl a játékban lépcsőn mész fel... :D
Ez lenne az igazi :D
És betenni az egészet egy gyroscopba :P
+ oculus rift meg az a kesztyű amit említettek... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!