Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ti mennyit vagytok hajlandóak...

Ti mennyit vagytok hajlandóak kiadni számítógépre?

Figyelt kérdés
2014. júl. 23. 21:03
1 2
 1/11 soccerway ***** válasza:
anyagi helyzettől függ.
2014. júl. 23. 21:04
 2/11 halalfalo ***** válasza:

Hogy mennyit vagyok hajlandó, és hogy mennyit tudok, az más kérdés. :)

Én hajlandó lennék 250 ezret kiadni, ha megtehetném. És ez még nem is sok.

Egy jó példa, ha pl. cigizik valaki:

1 doboz ezer Ft, ami elég két napra.

Az egy hónapban 15 ezer, egy évben 180 ezer.

És ez csak egy év.

Ha a 250 ezres gép 3 évig kitud szolgálni, akkor máris olcsóbb

szórakozást/pihenést/kikapcsolódást találtam. :)

2014. júl. 23. 21:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Igen,csak anyagi helyzettől függ...

Illetve attól,hogy ki mennyire húzza meg a nadrágszíjat,és szinte dupla nadrágszíjat húztam,és i5 4670k + r9 290x (stb...) gépet vettem 320-ért.

2014. júl. 23. 21:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Én annó 2011-ben 350-et adtam ki a gépre,de még mindig tökéletesen kiszolgál :)
2014. júl. 23. 21:12
 5/11 anonim ***** válasza:

kb 5 évente cserélek gépet.

Majdnem kompletten mert a merevlemezt, optikai olvasót, tápot meg szoktam tartani

processzorra szánok max 30.000-et

videokártyára max 40.000-et

alaplapra max 20.000-et

memóriára max 20.000-et

kb ennyi, 5 évig pont elég

2014. júl. 23. 21:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen anyagi helyzettől és igényektől is függ. Nálam minden alkatrésznek megvan a lélektani határa, igaz egybe egész gépet utoljára 14 éve vettem. Azóta is elmondható, hogy alaplap, memória és merevlemez esetében a 20k ez a határösszeg, a ház+táp illetve a CPU az 30k magasságában tanyázik, míg a videokártya és a monitor egy jó 40k-ra rúg. Billentyű+egér nagyjából 10k, hangszórók 15k magasságában érdekelnek. Ebből az jön ki, hogy egy komplett gépet 160k magasságában vennék, hozzá perifériákat 65k-ért. A lélektani határ nincs azért kőbe vésve, de jelentősen nem nagyon szoktam átlépni. Igaz a mostani gépem több hardverénél egy kis túlköltekezés volt jellemző (+10-25%), de ezek megérték a plusz ráfordítást.
2014. júl. 23. 21:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Én max. 200 ezret. Nem vagyok nagy gamer, ezért ez a kategória kb. 5 évig kiszolgálja az igényeimet, aztán csere.
2014. júl. 23. 22:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Rossz a kérdésmegközelítés. (Vagy nem tudom, mit akarsz megtudni)

Egy számítógép esetén elsődleges kérdés, hogy mire kell használnod a gépet.

Ha csak irodai alkalmazásra, netezésre, akkor tuti, hogy egy gyengébb gép is elég, szóval kevesebbet vagyok hajlandó rászánni.

Ha játékra, ill. egyéb professzionális célokra is alkalmaznám, akkor először megtervezném a gépet, kikalkulálnám az árát, és mérlegelnék, hogy megtérül-e a befektetés, van-e rá most elég pénzem, ha nincs, mennyire sürgős a gép: kérjek/vegyek fel kölcsönt, vagy várjak, amíg lesz elég pénzem, és a termék ára is olcsóbb lesz.

Marha sznobok szokása az, hogy a legjobb gépet vegyék, és az életben a századrészét sem lesz alkalmuk kihasználni a gép tudásának, ill. eleve nem is értenek hozzá, vagy ár-érték arányban nem a legkedvezőbbet veszik (a minimális többlettudásért - már ha van - hatalmas összegeket fizetnek).

2014. júl. 28. 03:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Én gyakran használom a 32"-os LCD tévémet monitorként. Persze ehhez HDMI csatlakozó kell. Így a külön monitor ára megspórolható, bár a kábel sem olcsó,
2014. júl. 28. 03:52
 10/11 A kérdező kommentje:

Én úgy értettem ezt a kérdést, hogy ha játékra vesztek gépet, akkor mennyi a max amit kiadtok érte. Lehet hogy kicsit hülyén kérdeztem.

Inkább úgy lenne jó a kérdés, hogy mennyi a max amit érdemes kiadni, és ti mennyit szoktatok.

Remélem így érthető. :)

2014. júl. 28. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!