Ti mennyit vagytok hajlandóak kiadni számítógépre?
Hogy mennyit vagyok hajlandó, és hogy mennyit tudok, az más kérdés. :)
Én hajlandó lennék 250 ezret kiadni, ha megtehetném. És ez még nem is sok.
Egy jó példa, ha pl. cigizik valaki:
1 doboz ezer Ft, ami elég két napra.
Az egy hónapban 15 ezer, egy évben 180 ezer.
És ez csak egy év.
Ha a 250 ezres gép 3 évig kitud szolgálni, akkor máris olcsóbb
szórakozást/pihenést/kikapcsolódást találtam. :)
Igen,csak anyagi helyzettől függ...
Illetve attól,hogy ki mennyire húzza meg a nadrágszíjat,és szinte dupla nadrágszíjat húztam,és i5 4670k + r9 290x (stb...) gépet vettem 320-ért.
kb 5 évente cserélek gépet.
Majdnem kompletten mert a merevlemezt, optikai olvasót, tápot meg szoktam tartani
processzorra szánok max 30.000-et
videokártyára max 40.000-et
alaplapra max 20.000-et
memóriára max 20.000-et
kb ennyi, 5 évig pont elég
Rossz a kérdésmegközelítés. (Vagy nem tudom, mit akarsz megtudni)
Egy számítógép esetén elsődleges kérdés, hogy mire kell használnod a gépet.
Ha csak irodai alkalmazásra, netezésre, akkor tuti, hogy egy gyengébb gép is elég, szóval kevesebbet vagyok hajlandó rászánni.
Ha játékra, ill. egyéb professzionális célokra is alkalmaznám, akkor először megtervezném a gépet, kikalkulálnám az árát, és mérlegelnék, hogy megtérül-e a befektetés, van-e rá most elég pénzem, ha nincs, mennyire sürgős a gép: kérjek/vegyek fel kölcsönt, vagy várjak, amíg lesz elég pénzem, és a termék ára is olcsóbb lesz.
Marha sznobok szokása az, hogy a legjobb gépet vegyék, és az életben a századrészét sem lesz alkalmuk kihasználni a gép tudásának, ill. eleve nem is értenek hozzá, vagy ár-érték arányban nem a legkedvezőbbet veszik (a minimális többlettudásért - már ha van - hatalmas összegeket fizetnek).
Én úgy értettem ezt a kérdést, hogy ha játékra vesztek gépet, akkor mennyi a max amit kiadtok érte. Lehet hogy kicsit hülyén kérdeztem.
Inkább úgy lenne jó a kérdés, hogy mennyi a max amit érdemes kiadni, és ti mennyit szoktatok.
Remélem így érthető. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!