Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a laptop és a...

Geri2000 kérdése:

Mi a különbség a laptop és a notebook között?

Figyelt kérdés
Venni szeretnék magamnak egy laptopot (a pénz nem számít)? Már voltam egy csomó üzletben, és ott csak notebook vagy netbook van. Nekem még nem volt notebook-om csak laptopom, és nem tudom, hogy mire számítsak. Én arra akarom használni, hogy: játékokat rá feltenni (nagy méretűeket, vagy letölteni), videót vágni, és olyan programokat futtatni ami nagy gépigényt igényel. És én azt hallottam hogy a notebook-ok nem jók erre. Mit tegyek?

2014. júl. 22. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

"Csak" méret különbség...(is)

Kis infó: [link]

2014. júl. 22. 15:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Laptop: ez, ha jól tudom, már elavult név

Notebook: így hívják a laptopokat, legalábbis a többség (én is) ugyanazt hívja laptopnak és notebooknak

Netbook: szerintem ez a név is kezd szép lassan elkopni, eredetileg kisméretű, gyenge hardverű (-> szinte csak netezésre jó) laptopra használták

Ultrabook: szerintem ez a legújabb név ezek közül, nem is említetted, de én csak azért is :) Ez ötvözi a notebook és a netbook előnyeit: kis méret, viszonylag erős hardver

2014. júl. 22. 15:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

...kiegészítésképp:

Netbook létező készülék és internetezéshez,email olvasáshoz megfelelő.(pici kivitel,de pl nincs benne dvd/cd író stb...mondjuk minek is)

2014. júl. 22. 16:03
 4/6 anonim válasza:

A laptop kifejezes magaba foglalja a notebook, a netbook es az ultrabookot.

A notebook a szokasos keszulek, amit laptopnak nevezunk (Normalis processzor, nagyobb kijelzo).

A netbook a nagyon kis meretu (kb. 9 colos) es teljesitmenyileg is nagyon gyenge.

Az ultrabookok merete a ketto kozott van, (a legtobb 13,3 colos) es teljesitmenyileg boven a notebookok felett jarnak. (A processzor fejlettebb es altalaban SSD -vel van).

Tovabba az ultrabook minositest egy keszulek meg kell kapja, amire egy kulon tanacs van az intel -nel. Megkell feleljen: sulyban, a billentyuzetben, az elhelyezesekben, a meretekben es teljesitmenyben.

2014. júl. 22. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:

"Az ultrabookok merete a ketto kozott van, (a legtobb 13,3 colos) es teljesitmenyileg boven a notebookok felett jarnak."

Ennek a második fele szerintem nagyon nem igaz. Egy U-végű, alacsonyfogyasztású, lekorlátozott Intel processzor hogy lenne teljesítményben egy notebook felett? És természetesen a hagyományos M-végű processzorral szereltekre gondolok, nem az ugyanolyan U-végű processzorral rendelkezőkre!

Az SSD meg... úgy írod, mintha notebookot nem árulnának SSD-vel...

Pl.:

[link]

Intel Core i7-4550U [link]

[link]

Intel Core i7-4712HQ [link]

Árban még olcsóbb is...

Aztán egy SSD-vel több. És nincs benne dedikált VGA, kevesebb a RAM benne, a processzoroknak meg nézz utána a linkeken...

2014. júl. 22. 16:22
 6/6 anonim válasza:
Nagyon semmi
2014. júl. 22. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!