Mi a különbség a laptop és a notebook között?
Laptop: ez, ha jól tudom, már elavult név
Notebook: így hívják a laptopokat, legalábbis a többség (én is) ugyanazt hívja laptopnak és notebooknak
Netbook: szerintem ez a név is kezd szép lassan elkopni, eredetileg kisméretű, gyenge hardverű (-> szinte csak netezésre jó) laptopra használták
Ultrabook: szerintem ez a legújabb név ezek közül, nem is említetted, de én csak azért is :) Ez ötvözi a notebook és a netbook előnyeit: kis méret, viszonylag erős hardver
Szia!
...kiegészítésképp:
Netbook létező készülék és internetezéshez,email olvasáshoz megfelelő.(pici kivitel,de pl nincs benne dvd/cd író stb...mondjuk minek is)
A laptop kifejezes magaba foglalja a notebook, a netbook es az ultrabookot.
A notebook a szokasos keszulek, amit laptopnak nevezunk (Normalis processzor, nagyobb kijelzo).
A netbook a nagyon kis meretu (kb. 9 colos) es teljesitmenyileg is nagyon gyenge.
Az ultrabookok merete a ketto kozott van, (a legtobb 13,3 colos) es teljesitmenyileg boven a notebookok felett jarnak. (A processzor fejlettebb es altalaban SSD -vel van).
Tovabba az ultrabook minositest egy keszulek meg kell kapja, amire egy kulon tanacs van az intel -nel. Megkell feleljen: sulyban, a billentyuzetben, az elhelyezesekben, a meretekben es teljesitmenyben.
"Az ultrabookok merete a ketto kozott van, (a legtobb 13,3 colos) es teljesitmenyileg boven a notebookok felett jarnak."
Ennek a második fele szerintem nagyon nem igaz. Egy U-végű, alacsonyfogyasztású, lekorlátozott Intel processzor hogy lenne teljesítményben egy notebook felett? És természetesen a hagyományos M-végű processzorral szereltekre gondolok, nem az ugyanolyan U-végű processzorral rendelkezőkre!
Az SSD meg... úgy írod, mintha notebookot nem árulnának SSD-vel...
Pl.:
Intel Core i7-4550U [link]
Intel Core i7-4712HQ [link]
Árban még olcsóbb is...
Aztán egy SSD-vel több. És nincs benne dedikált VGA, kevesebb a RAM benne, a processzoroknak meg nézz utána a linkeken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!