Egyesek miért vesznek drága (100 ezer forint feletti) gépeket? Mire jó ez?
Vagy csak nekem tűnt fel hogy majdnem az összes játékgyártó kezd pofátlanul magas gépigényű játékot kiadni?
Ráadásul egy átlag gépet minimum 2-3 évente kell fejleszteni
Az xbox 360 (vagy megkockáztatom az xbox one is (bár az későbblesz inkább)) sokkal jobb üzlet lenne.
hisz azt nem kell folyton fejleszteni, és egy csippelés mindent megold, nem kell megvenni rá a játékot
az új generációs konzolokra ha jól tudom nincs semmiféle trükk arra, hogy ne eredeti játékokat is tudj futtatni.
De ez még csak az egyik része.
Xboxon csak játszani tud, mást nemigen (jó tudom most az új generációban már van lehetőségünk csinálni ezt-azt, de ez még közel sem ér fel egy számítógéppel).
Egy számítógép univerzális.
Külön arra építed, amire neked kell. Sokan nem csak játékra használják a számítógépüket, hanem azon dolgoznak stb.
Na meg ott az FPS, és RTS.
Ezek kb játszhatatlanok kontrollerrel. (nem is tudom, hogy RTS egyáltalán van konzolra?).
De az fps is szenvedős. Igen tudom, hogy meg lehet tanulni vele játszani, de soha az életbe nem fogsz úgy játszani vele, mint egy egér-billentyűzet kombóval.
De igen, most ha lenne pénzem, és tudnám, hogy lehet kezdeni valamit az Xbox One-nak vagy a PS4-nek annak érdekében, hogy ne kelljen megvenni rá a játékokat, akkor én is azt vennék.
Amúgy nem, mert én nem vagyok akkora gémer, hogy én minden játékot megvegyek, főleg, ha azt nézzük, hogy rendkívül válogatós vagyok. A Watch_Dogsot is meg akartam venni, mert nagyon vártam... hála az égnek, hogy nem vettem meg.
Fiatal lehetsz, volt idő, amikor 300-ba került egy belépő szintű gép, de ha az inflációt számoljuk, az olyan, mint ha most 1,5 millió lenne.
Ha neked jó a konzol, vegyél azt, én nem vennék, mert ha játszok, akkor nagyrészt RTS-el, így nekem még egy 10 éves gép is többet érne egy konzolnál.
Ha összeszednénk az összes gondolatunkat, akkor a legtöbb olyan feladatra, amire a nagy átlag használja a gépet (Internet, zenehallgatás, videónézés, szövegszerkesztés, stb.)... ...megfelelne egy alap Pentium gép is, viccen kívül...
Nos erre hamar rájöttek a gyártók is, és arra is, hogy az nekik nem üzlet, ha valaki vesz egy gépet 2000-ben és még 2014-ben is jól elvan azon... :-)
Így, ahogyan Te is ráeszméltél jönnek a nagy gépigényű programok, amelyek nem tudnak semmivel többet, mint 10 évvel ezelőtti társuk, de szebbek, és tudod egy látszatvilágban ez a lényeg! :-)
Régen vettél egy Commodore gépet és még ma is vannak rajongói táborok és 20-30 éves működő Commodore gépek, ráadásul hangulatos játékokkal... ...pedig a kisebbik fajtákban 64KB memória volt!!! :-)
Tehát ha ma akarsz futtatni egy modern programot, ahhoz kell venned egy 300-400-500 ezer Ft-os gépet...
...a különböző kontrollerek is 100-150 ezer forintok, és ugyanúgy, mint a számítógépnél azoknak is megvan a lefutási idejük, 2-3-4 év, de lehet hogy sokat mondok és veheted a következőt... :-)
De ha egy számítógépet ügyesen raksz össze, akkor csak bizonyos részeit kell majd évek után kicserélni, mert pl egy jó hangkártyát és hangfalrendszert felesleges mindig újat venni (hacsak be nem szarik :-))...
Röviden erről van szó, üzlet ez is, ezért veszti el a régi értékét...
utolsó te nagyon el vagy tévedve....
A különböző kontrollerek is 100-150 ezerbe kerülnek, és ugyanúgy van lefutási idejük, 2-3-4 év és veheted az újat.
Kezdjük ott, hogy az nem kontoller, hanem konzol, másrészt ez hülyeség, hogy 2-3 év a lefutási idejük és veheted az újat. Milyen újat? Nem lesz új, ugyan azt tudod megvenni. Tudod te mikor jelent meg az Xbox 360 ? Csak mert nem 2010-ben...
Hülyeségeket ne írjunk már.
A másik meg:
''Ha összeszednénk az összes gondolatunkat, akkor a legtöbb olyan feladatra, amire a nagy átlag használja a gépet (Internet, zenehallgatás, videónézés, szövegszerkesztés, stb.)... ...megfelelne egy alap Pentium gép is, viccen kívül...
Nos erre hamar rájöttek a gyártók is, és arra is, hogy az nekik nem üzlet, ha valaki vesz egy gépet 2000-ben és még 2014-ben is jól elvan azon... :-) ''
Tudod te hány pentium van? Rengeteg.
Az meg hogy valaki vesz 2000-ben egy gépet, és a mai napig el lenne rajta, azt kötve hiszem. Tudod te milyen brutális fejlődés ment végbe 2000 óta?
Régen, ha volt 512mb ramod, akkora király voltál, hogy mindenki csak nézett, hogy úristen mennyi ram. Most meg ott tartunk, hogy egy böngésző lefoglal annyit, nem hogy egy oprendszer.
Ez van akinek jó, és van akinek nem. De azért ilyet ne írjunk már, hogy egy 2000-res gép ugyan úgy jó lenne 2014-ben, mert a programok semmit nem fejlődtek, csak a gépigényük növekedett.
2000 óta minden rengeteget fejlődött, főleg a számítástechnika, ahol már ott tartunk, hogy 4 év alatt is nagy a változás, nem hogy 14 év alatt....
Hát, nekem eddig minden gépem jó drága volt, de sokáig is bírták:
első : 486 DX2, 66MHz 4MB RAM (később 16MB), 640 MB HDD (kisebb kapacitás mint egy CD lemez), multimédiás konfig (hangártya, cd meghajtó is volt benne, ez akkor nagy dolog volt) ára valahol 200-300 ezer Ft volt, 1994-ben, és 2004-ig használtam. Azaz 10 évig. Igaz, nem interneteztem rajta soha, de az alap dolgokra teljesen jó volt.
Aztán, egy Pentium4 2.4GHz (később 3.06 GHZ HT), 120 giga HDD és 256 mega ram (később 3 gigáig megpakoltam), +DVD író,128MB VGA,stb. Ez újonan szintén 200 ezer körül volt.
Ezt 2004-2011 használtam, de nővéremék gyereke mai napig ezen netezik.
Most egy dual Xeon munkaállomásom van, logikai 24 mag, 40 giga ECC ram, 4*1TB HDD raid0, Nvidia Tesla C2050 GPU számolni OpenCL-be + Quadro FX4500 video (Ez nem túl erős, de régebbi játékokat viszi). Meg se merem számolni mennyibe került, pedig 75%-a másodkézből van Vatera, Ebay, meg ilyesmi. Talán apránként háromnegyed milla is lehetett. Tavaly raktam össze, szerintem kiszolgál vagy 10 évig, úgy is hogy fizikus vagyok és sokat számolgatok.
Mellesleg, az előttem lévők kommentjeire is reagálva: Hétköznapi használat a procit kb 5-25 % között használja még egy 5 éves gépnél is. A türelmetlenség a "combosabb" feladatoknál (adat tömörítés, számolás, játék) jön elő. Inkább a memória igény ami szűknek bizonyul az évek alatt. 4-5 éve beérte a Firefox 100-150 MB rammal, most meg 600 megát foglal. Mi lesz másik 5 év múlva?
Szóval, a konklúzió: Netezésre, szövegszerkesztésre, filmezésre, hétköznapi célra nyugodtan vehetsz 100 ezer alatti gépet is, akár egy játékos által kinőtt 3 éves gépet is, csak jól pakold meg memóriával, soha ne add alább 8 gigánál, és tegyél bele SSD-t a rendszer alá. Akkor még 5+ évig használhatod nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!