Létezik program, amely kiírja egyes apróbb hardverek fogyasztását? Vagy, egyáltalán olyan oldal, amely ezeket tartalmazza a hardverek adatlapján?
Ezt csak műszerrel lehet mérni.
Becsülni kb. lehet:
Az alaplap a memóroával együtt 40w alatt van.
Egy 3,5-ös 7200-as SATA HDD max 24 W-ot vesz fel azt is csak felgörgetéskor.
Processzornál és videokártyánál nyugodtan számolhatsz TDP-vel.
SSD elhanyagolható.
Heló!
számos teszt van a neten, amiben állítólagos csodakprogramoakt is tesztelte, meg cosdakütyüket, de a legbiztosabbb, legjobb mód még mindig az - sajnos, nem sajnos -, hogy magad méred meg. A legjobb az lenne, ha a termékekkelkapcsolatbna, amiket megvenénl, néznél videót a neten, rengeteg hardverről van fogyasztással kapcsolatos videó, és elég lehet egy-egy hasonló dolgot összevetni egymással, hogy kielégítő váalszt kaphass.
+ ezen felül ott vannak azon beálíltások, amikkel ha nagyon soakt nem is, de odafigyelve csökkenthető a fogyasztás.
intel core i5 2400 3,3Ghz ennek honlapon 95W-ot ír
alaplap Gigabyte H67MA-ud2h
VGA jelenleg nvidia geforce gt 440 1GB GDDR5, ami 95W-ot eszik, de ehelyett gyüjtöttem egy amd radeon R9 270X 2GB OC kártyára, ami 180W-ot eszik
RAM jelenleg 3DB 1GB-s Kingmax 1333Mhz-s van benne, emellé veszek hosszútávra egy 4GB-s kingmax 1600Mhz-t(belső paramétereit nem tudom), de majd alaplapújítás később lesz
két darab 3,5 SATA 250GB-s vinyó van 7200RPM-esek
a tápegységnél a márkanevet nem találtam meg, valami vörös JL van ráírva, passz igazából, viszont, a tápellátási táblája szerint pontosan 403W-ot szolgáltat, ezenkívül üzemel egy HDD hűtő és egy plusz cpuFAN, amit a videokártya túloldalára fektettem
igazából ennyi lenne, ha a kártya meglesz, alapból úgy fogom tesztelni, hogy ezt a két hűtőt leszedem, ne egye feleslegesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!