Úgy nézem, nagyjából ugyanolyanok, csak a processzor kérdéses. Netezésre, filmnézésre, játékra használnám, a "legdurvább" dolog szerintem, amit csinálnék rajta, az a Minecraft lenne. Szerintetek megéri a drágábbat venni, amiben i7-es proci van, vagy maradjak az olcsóbb i5-ösnél?
Sokkal olcsóbb utólag megvenni bele ezeket, mint szívni egy szar géppel, aminek kopik a külseje, szétesik a billentyűzete és túlmelegszik. Az olcsó Asus-ok ezt tudják. A Z510-nek normális háza van, rendes hűtéssel és billentyűzettel. Ezeket nem tudod cserélni később, ellentétben a rammal és a hdd-vel.
2014. júl. 17. 19:24
12/18 A kérdező kommentje:
Az eddigi Asusommal semmi baj nem volt, amíg el nem lopták. Igaz még csak 5-6 éves körül volt.
2014. júl. 17. 19:31
13/18 anonim válasza:
Ha eddig Asusod volt, akkor az a Lenovo neked óriási előrelépés lesz minőségben, próbáld ki.
2014. júl. 17. 19:53
14/18 anonim válasza:
Nem akarok kotekedni, de szerintem nem ennyire drasztikus az Asusnal sem a helyzet. Olcsobb gepek termeszetes, hogy idetlenebbul vannak osszerakva es gyorsabb az elhasznalodas, de ha vigyazol egy gepre s nincs non-stop hasznalva azert jo ideig ki lehet oket hasznalni. Ja es a ram s hdd csere a legegszerubb, szoval en is siman a jo proci/jo videot reszesitenem elonyben.
2014. júl. 17. 19:56
15/18 A kérdező kommentje:
Azért én nem mondanám azt sem, hogy ezek olcsó gépek, amiket linkeltem. Az előző gépem abszolút a legolcsóbb árkategória volt, nem emlékszem, mennyiért vettem anno, de szerintem kb. a mai 90-100 ezres körülinek felelne meg. Ehhez képest amiket mutattam, azok inkább középkategóriások, nem?
Amit az utolsó mond, hogy túl sok használattól hamarabb tönkremehet, na, attól viszont tartok kicsit. Itthonról dolgozom, tehát lényegében egész nap menne a gép, kb. 12-14 órát. Viszont mikor dolgozom, akkor csak a word és a memoQ fordítóprogram fut, esetleg egy chrome is még.
2014. júl. 17. 20:26
16/18 anonim válasza:
Munkára egy használt üzleti géppel sokkal jobban járnál. Nekem egy HP Elitebookom van, 2 éves, annó 400.000 Ft volt. Még mindig újnak néz ki, pedig napi 12-14 órát megy. Most használtan lehet kapni 130-140.000 körül és még évekig bírná a napi igénybevételt. [link] - itt árulnak használt gépeket garanciával, korrekt, megbízható bolt, több gépet is vettem már ismerősöknek innen.
2014. júl. 17. 20:30
17/18 A kérdező kommentje:
De nem szeretnék két gépet :) Ugyanazt szeretném használni munkára és kikapcsolódásra (netezés, játék, filmek stb.) is.
2014. júl. 17. 20:36
18/18 anonim válasza:
Akkor marad a Z510. Hidd el, sokkal jobb minőségű, mint az Asusok. Ha nekem nem hiszel, olvasd el a teszteket a gépekről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!