Milyen időközönként kell kitakarítani a gépház belsejét és az azon belül elhelyezkedő alkatrészeket?
Én fél évente szoktam kitisztítani sűrített levegővel.
Tudomásom szerint csak a procit kellene pasztázni,ilyet még nem csináltam.
Ez attól is függ mennyire poros helyen működik a gép... ...1 hónap alatt még viszonylag tiszta helyen is porosodnak az elektronikus készülékek, csak nézd meg a TV-teket... :-)
Természetesen ha nem takarítod ki, akkor sem történik semmi gond... ...tapasztalatból mondom, hogy általában takarítás után jönnek a gondok... :-)
Hozzám hoztak már olyan gépet is, amit szerintem a padlásról szedtek le évek múltával, talán galambszar is volt rajta, benne meg egértrágya... ...és működött... :-)
De ha tisztaságmániás vagy, akkor havonta 1x nézz bele és ha már futkároznak benne a pormacskák, akkor biciklipumpával lődd ki belőle a port...
Én múlt év végén, októberben vettem új gépet, azóta még nem poroltam ki, napersze a szobámban azóta megejtettem egy takarítást... :-) ...és a házat úgy rajtam össze, hogy ne csak befelé, hanem kifelé is történjen légáramlat...
Szia,
Én sosem tartom be az efféle időközöket :D
De elég gyakran kotorászok a gépben, s ha nagyon retkes, kiporszívózom. Takarítás közben a konnektorból nem szoktam kihúzni a gépet, csak a tápot kapcsolom le. Nem szeretem ha nincs leföldelve.
Normális hővezető paszta nem szokott kiszáradni,
egy évig bőven bírnia kell. De ha jó magas a proci/GPU jelzett hőmérszéklete, és a hűtőborda segge viszonylag hideg, akkor lehet gyanakodni a pasztára. Vagy rossz a gép hőmérője... Vagy hülye a hőmérő progi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!