Ha bekapcsolom a gépet nem jon fel semmi, bios, . /bovebben lent/MI lehet a baj?
Segítség kéne. [B]Ha bekapcsolom a gépet nem jon fel semmi[/B]. A monitor NO SIgnal,No video input -t ír ki 2 monitornál is.
1.Idáig a ramok 800MHZ,5 5 5 15 1,9V voltak
2.Tegnap a ramokat 1066MHZ,5 5 5 15 -2,34V állítottam...lemértem everesttel aztután restartaltam majd
3.1066MHZ,5 5 5 18 2,34V állítottam lemértem everesttel majd restartaltam.
Ezutan kezdte el h nem jon fel semmi kép. Nem mennek az usb-ék és nem jon fel a BIOS,/A vga,cpu huto forog,hdd is forog/ A kondenzatorokon nem latni folyast,felpupozodast. Probáltam már h kiveszem az elemet de semmi változás.
[B]Mit lehetne vele csinálni? Meik alkatrészel lehet baj?[/B]
/nincs mod atrakni mas gepbe kulon kulon a alkatreszeket/
AZ alkatreszek:
Amd athlon II X4 620 2,6GHZ............ASUS M4A78-EM..........Asus GTS 250 1GB..........Kingston HyperX 4GB KIT DDR2 1066MHz CL5 BOX T1 Series.............WD Caviar 500GB, 16MB, 7200,WD5000AAKB............Forton 500W /Win 7 X64/
Elirtam a 2, es 3, lepesnel nem 2,34V hanem 2,24V hasznaltam. A gyarto 2,2-2,3V ir a 5 5 5 15 nel 1066MHZ en.
Nem tudom h kell a Cmost resetet lecci ird le hogy kell . koszi
Keresd meg a CMOS reset jumperét és jumperold át ON állásba a resetjumpert. Ha ez megvan, bekapcs, majd kikapcs, vissza OFF állásba a jumper, és utána a gép az alap BIOS beállításokkal el kell, hogy induljon.
Értelemszerűen túlhúztad a memóriát, és valami nem bírta. Ha szerencséd van, még "él" minden a gépedben.
No, CMOS resethez áramtalanítani kell a gépet, különben a folyamatos áramellátás okán esetleg meghiúsul a CMOS-reset.
Ami a ramot illeti, nem everesttel kell tesztelni, hanem pl. a linux telepítőlemezek memtest-jével (letöltöd pl. az ubuntu-t, kiírod, bootolsz a cd-ről és nem telepíted, hanem a memóriatesztet választod). Ha hibamentes, akkor lehet játszani tovább. Egyébként tessék memória-teszteket olvasni, sok értelme nincs a tuningnak: alkalmazásnál a memó mennyiség és a proci számít, játékban ezek plusz a videokártya.
Nekem pl. a ram hiába 1066-os (2x2gb kingmax ddr2, 2x1 gb geil dragon helyett), nem indul el ezen az órajelen, így még bios resettel is szívás elérni, hogy elinduljon a gép. De 900-on megy és nem lassabb, sőt, a mennyiség miatt éppen, hogy jobb. Kivéve, ha az everesttel játszik valaki. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!