Hogy tudok belépni a router konfigurálásába?
Ennek az az oka, ohgy egy hálózaton belül minden eszköznek különböző IP címmel kell rendelkeznie. Próbálkozhatsz a 192.168.0.2-vel például, pontsoabban azzal kéne, amit beállítottál/beállítotak. Vagy kihúzhatsz minden egyebet a 2. routerből, csak ezek maradjanak benne: táp, és a hálókábel a gépedhez. Bár lehet, hogy így is ugyanott vagy...
Más:
Indítsd el egy parancssort, ha Windowsod van. (windows gomb + R, utána cmd és enter) Azon belül pedig ipconfig és enter. Mi ott az alapértelmezett átjáró?
Mind két router -nek ugyan az az alapértelmezett IP címe, vagyis IP cím ütközés van. Örülj, hogy egyáltalán bármi is bejön.
Változtasd meg a második router IP címét, mondjuk 192.168.1.1 -re és nem lesznek ilyen problémáid.
Mondjuk nem mindegy hogy kötötted össze a routereket:
1. DIR-600 valamelyik kék LAN > DIR-615 szürke INTERNET:
nem fogod addig elérni, amíg a DIR-615 beállításaiban nem engedélyezed a távoli elérést, hogy az "Internet" felől is elérhesd a router beállításait:
TOOLS > alul Enable Remote Management.
2.DIR-600 valamelyik kék LAN > DIR-615 valamelyik kék LAN:
nem biztos, hogy problémamentesen fog működni a DIR-615 routeren a net.
Köszönöm a válaszod, de nem ezt kérdeztem. Az internet tökéletesen működik. A DIR-615 számú routert nem tudom konfigurálni, tehát azt a Tools részt se tudom elérni.
Gondolom akkor reset-elni kéne, utána meg beálltok egy másik IP-címet.
A resetelés önmagában tényleg nem segítene.
Vagy kábellel vagy wifi-vel de az adott routerre kell közvetlenül csatlakoznod (nem másik routeren keresztül) és akkor beállítható a Remote Management, utána elméletileg a másik routeren keresztül is elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!