Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Windows-nak szopatás a...

A Windows-nak szopatás a mániája? :D

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is, hogy tisztázzuk. Aki nem ért hozzá, az legyen szíves nyomjon még MOST backspace-t. Köszönöm! Nincs kedvem olvasgatni a hülyeségeket, spekulációkat... Segítséget kérni jöttem ide, illetve a problémámra megoldást találni!

Kis ismertető:

Alaplap: ASUS P5GC MX/S

CPU: Intel DC 2.13 Ghz

RAM: DDR2 2x 2GB 800Mhz Kingmax

VGA: Radeon R7 250 1GB

OP rendszer: Win7 Professional 64 bit

[link]

Problémám:

Gyakorlatilag eltűnt a semmibe 641MB RAM-om.

[link]

Mint az előző képen is látszik, a Windows akár szopatás céljából, akár nem, azt írja, hogy a 4GB-ból 3,37GB használható. Valamint persze az is elég zavaró, hogy jelenleg konkrétan üresjáratban fut a gép. Egy google chrome megy egy nyitott lappal, és a fényképező program. Ennyi...

[link]

Mégis 1,3GB ram-ot használ a rendszer? Ezt hogy a fenébe?

[link]

Na szóval, kérdéseim a problémával kapcsolatban...

Hogy tudnám megoldani, hogy a rendszer ne csak felismerje, de használni is tudja a teljes 4GB-ot?

A Gyorsítótárazott és a hardverek számára fenntartott memóriát hogyan tudom esetleg kiüríteni, vagy hasonló?

Az utóbbit lehet szabályozni akármilyen módon?

Ha netán csak a gép újrarakása oldaná meg a problémát, Win7 32 bites rendszer tényleg kevesebb RAM-ot zabál, mint a 64 bites? Kinek mi a tapasztalata?

A válaszokat előre is megköszönném, remélem tud valaki segíteni! :)

#RAM #erőforrás-figyelő #Hardverek számára fenntartott memória #gyorsítótárazott memória
2014. júl. 12. 00:25
1 2 3
 21/23 P.O.C. ***** válasza:
100%

"Ez P5GC MX alaplap, nekem MX/S van. :) "

Az S -nek a végén már semmi jelentősége nincs. Ugyan abból a sorozatból származik az a lap is. Ha megtaláltam volna pont a tiédnek az adatlapját, ugyan ez szerepelt volna rajta.

"4 GB memóriát képes kezelni a 32bit-es rendszer."

Az rendben van, de abba nem csak a rendszer RAM -ot kell beleszámolni, hanem a videokártyáét is, meg minden olyat aminek memória cím kell. Ezek pedig elsőséget élveznek, tehát ha ezek megkapják a címet jóval kevesebb jut a rendszer RAM számára.

2014. júl. 12. 17:14
 22/23 anonim válasza:

nekem a win7 ultimate 64 500Mb ramot használ :p

és még gyorsis :D

2014. júl. 12. 20:54
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen egy dolgot nem értek.

Van 4 giga RAM-od, oké, ebből ~600 megát valamiért nem lát a rendszered, ezt még meg is értem, hogy idegesít.

Na de hogy a rendszer elhasznál 1,5-2 giga memóriát, amikor több, mint kétszer annyi áll rendelkezésre, az miért idegesít annyira? Többen is leírták, hogy ha kell, fel tud szabadítani belőle. Na most akkor te mennyivel lennél boldogabb, ha a 2 giga szabad RAM-od helyett 3 gigát látnál a rendszermonitoron? Te attól élvezel el, ha minél több szabad RAM-ot látsz?

2014. júl. 12. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!