Milyen OP rendszert érdemes telepíteni egy nagyon gyenge gépre? (lent)
Intel CPU 2,4 Ghz + 768 Mb RAM + valami noname VGA vagy integrált, nem tudom.
most Lubuntu van fent, mert úgy hallottam, hogy elfut a nagyon gyenge gépeken és igazság szerint egy kicsit szaggat.
illetve azt is hallottam, hogy a Windows 8.1 is elfut bármilyen gyenge gépen.
Igaz. :) De én arra gondoltam, hogy ha minden driver megvan hozzá, akkor kell ma már a 2GB RAM, még netezéshez is. Hiszen a website-ok is hogy felfejlódtek. Tele vannak flash-sel, miegymással... meg hát az egyre modernebb programok is egyre többet tudnak, egyre nagyobb a méretük...
ArchLinux, PuppyLinux, Gentoo, DamnSmallLinux, Slitaz, TinyCore amit hirtelen ajánlani tudok. Mondjuk Arch megelégszik 64M memóriával, plusz ha valami nagyon lájtosat telepítesz, mondjuk IceWM vagy Fluxbox, akkor még mindig 256-on belül vagy.
A Flash és egyéb dolgok esetén nem csak a memória számít, de a videokártya is. Amit egyes oldalakon képesek összehányni flashből a pistikebéték, az katasztrófa. Szép példa: nekem az egyik gépben egy öreg NVidia (MX440) van. A YouTube elég sokára kezd akadni, annak ellenére, hogy alapesetben flasht használ, míg mondjuk egy magyar webshop már ott agyonterhel mindent, hogy a szöveget (!) megjelenítse.
Magát a videokártyát Linux esetén egy lspci paranccsal tudod kideríteni általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!