Gép összeállitás előtt állok és nem tudom melyik processzort válasszam?
AMD FX-8320 3.50 ghz vagy intel i5 4430 3.0 ghz
Játékra használnám
12: Miért kell drágább alaplap, 14 ezer forintos is teljesen jó. Nincs olyan nagy különbség a disszipációban, úgyhogy ha egyikre csöndes és drága hűtést akar, akkor a másikra is az kell.
Ráadásul játékgépnél a zaj nem sokat számít, én is a gyári hűtővel használom a játékos gépemet, az meg ingyen van.
Pl egy 13 ezer forintos alaplap AMD FX-8320-hoz: Asrock 980DE3/U3S3
Kompatbilitási listájában szerepel a proc:
a CPU throttling nem véletlenül a cpu magas hőfok miatti automatikus órajelcsökkenés megnevezése? (thermal throttling)
A VRM - Voltage regulator module pedig feszültség szabályzó.
Ha a proci "throttlingol" akkor véletlenül nem az órajelet csökkenti, a feszültséghez pedig semmi nem nyúl?
Én szerintem ha nem tuningol, nem emel feszültséget és szorzót egy 13.000 ft-os alaplap is megteszi alapnak.
Ha valami megsül garanciaidőn belül, tuning nélkül, az legyen az AsRock baja, cserélje ki a lapot, gyártson minőségibb alkatrészekből és ha kell adja azt drágábban ha megbízhatóságot is hirdetni akar.
Tuninghoz viszont már nem árt a drágább, jobb minőségű alkatrészekből összeválogatott és összerakott lap.
Persze mindezek alá még tuning nélkül is illik egy megbízható táp.
A processzor melegedése miatt is kialakulhat throttling, de az is throttling, ha VRM melegszik túl, mert vissza kell vennie a processzornak az órajelet. Hogy a feszültséget csökkenti e, azt nem tudom.
Itt egy jó leírás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!