Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Akyga 400w jó tápegység?...

Akyga 400w jó tápegység? Megbízható?

Figyelt kérdés
2014. júl. 11. 15:47
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy jók ajtótámasznak, mert a szél elfújja őket, olyan könnyűek :D

fsp 460 +1

[link]

2014. júl. 11. 17:24
 12/44 A kérdező kommentje:
3x ennyiért a chieftec ctg 400 jobb lenne?
2014. júl. 11. 17:29
 13/44 anonim ***** válasza:
igen
2014. júl. 11. 17:38
 14/44 P.O.C. ***** válasza:
90%

Mérföldkövekkel jobb igen. Jó minőségű aktrészekből épül val, és ismeri szinte az összes védelmi elektronikát, ami ha beüt a sz@r sokkal nagyobb valószínűséggel tartja épségben az alkatrészeidet.

Sajnos már nem lehet olcsón jó tápot kapni, már az FSP-350 APN is 8 ezer forint fölött van mindenhol.

Régen még voltak jó tápok olcsón, pl FSP-350PNR, GIGABYTE Superb GE-R460, stb. Ezeket 6 ezer alatt is meg lehetett kapni. Csak azóta nagyon szar lett a forint és ezek is drágultak jelentősen. Ez van.

2014. júl. 11. 17:42
 15/44 anonim ***** válasza:
8%

Jaj, jaj...Sok vészmadár. Attól is függ hogy a háztartásba és a környéken milyen az áram hálózat.

Itt Magyarországon annyira megy ez az FSP, hogy hihetetlen. Biztosan jó minőségű táp csak rohadtul nem éri meg a pénzt.

Nálunk még nagyon él Chieftec, CoolerMaster, Thermaltake, Corsair. Lehet, hogy jónak jó, de szerintem annyit nem ér.

Az viszont már többet ér, ha veszel a hálózati aljzatba egy APC túlfeszültségvédő zavarszűrőt. A szar táp is elél vele sokáig.

Régen a Codegen 350W-os tápom élt 10 évig. Jelenleg egy HKC V-Power 450W-os tápot használok már 2 éve. Más azt írja rá, hogy egy hétig se jó.

De, hogy visszatérjek a tényleg jó tápokhoz írok két jó minőségűt, ami itt nálunk alig kapható: Rosewill, SeaSonic

Nem akarok vitába szállni, de pontosan tudom, hogy a nagynevű tápokat is küldözgetik vissza a boltba, hogy garanciával cseréljék ki, mert bedöglött vagy nem képes leadni a teljesítményt és folyamatosan újra indul a gép nagy terhelés alatt.

2014. júl. 12. 09:37
 16/44 anonim ***** válasza:
14%

Ja és most kapom a mínuszokat mert nem FSP párti vagyok. :(

Általában mindig ez van én tapasztalatból beszélek más meg csak fórumokon olvassa a tízen éves fiúcskák véleményét mert felmegy az egyik oldalra beállítja, hogy rendezze neki csökkenő sorrendbe ár szerint és akkor az a legjobb ami felül van ami meg alatta az kuka, papírnehezék meg stb.

Amúgy rosewill táp hol kapható nem tudja valaki?

2014. júl. 12. 09:42
 17/44 P.O.C. ***** válasza:

"Nem akarok vitába szállni, de pontosan tudom, hogy a nagynevű tápokat is küldözgetik vissza a boltba, hogy garanciával cseréljék ki, mert bedöglött vagy nem képes leadni a teljesítményt és folyamatosan újra indul a gép nagy terhelés alatt."

Ezt nekem nem tudod bemagyarázni 2 évig dolgoztam számítástechnikai boltba. Nem mondom, hogy a minőségibb típusok tökéletesek, de ötöd annyit se küldenek vissza mint gagyiból. FSP -t pl. csak egyszer vettem át az idő alatt, azt is zörgő ventilátor miatt.

Nem mondom, hogy minden esetben megéri. Nyilván egy több éves max 20 eFt értékű géphez nem éri meg 10 eFt -os tápot venni. De aki egy 80-100 eFt értékű gépnél is sajnál +5 eFt -ot, hogy gépe hosszabb életű és megbízhatóbb legyen, az csak magára vessen.

A régi veterán Codegen -eket, meg nem lehet egy napon emlegetni a mostaniakkal, amiből mindent kispórolnak, olyan könnyűek mint a pehely.

Jössz a szünetmentesekkel, de az csak a kívülről érkező eseményeket fogja megakadályozni, ami a tápban keletkezik és küldi az alkatrészed felé a végeredményt, azt nem.

Ezen kívül a szünetmentes táp + gyagyi táp kombóval jóval drágábban jössz ki, mint a minőségi táppal önmagában.

2014. júl. 12. 10:09
 18/44 anonim ***** válasza:
33%

Rendben van én is csak azt mondom, amit látok. Csak azt nem szeretem, amikor tapasztalat nélkül valaki benyögi, hogy szar. Persze ez az Akyga 400w tápban én se bíznék meg. Viszont rengeteg olyan tápot b*szogatnak a semmire ami meg se érdemli ráadásul úgy, hogy nem is használta még.

Pl.: ez a SoulElter gyerek mindenhova csak annyit tud írni, hogy szar, de megmagyarázni már nem tudná.

2014. júl. 12. 10:18
 19/44 anonim ***** válasza:

Amúgy most az egyik gépembe ez van.

[link]

Alul a kommenteket érdemes elolvasni és igazuk is van.

2014. júl. 12. 10:27
 20/44 anonim ***** válasza:

én tapasztalatból írtam, hogy inkább fsp-t, corsairt, chieftecet, evgat, seasonicot vegyen.

Nekem is volt már nem egy gagyi tápom, nagy részük 3 éven belül elszállt, amelyik meg tovább bírta annak meg a ventilátora volt iszonyatosan hangos.

Két gép van itthon, ami magyar viszonylatban jónak mondható. egyikben Evga táp van, a másikban fsp.

Mindkettő halk, hűvös, nem kerreg, van benne anyag.

Én azt mondom, hogy ha valamin nem kell spórolni, az a táp.

Hosszú távon bőven megéri azt a +5k-t.

Ha lehet ne biztassuk már, hogy jó lesz ott a codegen, hkc és társai..

2014. júl. 12. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!