Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hangkártya vétel érdemes vagy...

Hangkártya vétel érdemes vagy fölösleges?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

A napokban gondolkoztam azon h imádok zenét hallgatni, de a hangminőségért tudnék többet tenni. Fejhallgatóm kb 20%-át ha kihasználom a szar integrált hangkártyával! (asus p5g41t-m lx) Fejhallgatóm SteelSeries Siberia V2. Vélemény? maximum 50000.- ot szánnék rá. A kérdés főleg az h milyet vegyek, és hogy mennyire szólnának jobban a zenék? előre is köszi :)

2014. júl. 10. 23:57
 1/7 Stark2000 ***** válasza:
Az a füles marha jól fog szólni új hangkártya mellett! Én mondjuk egy valamivel olcsóbb fülest használok, de ez a hangkártya mindent visz: [link] ! Az ára mondjuk nekem húzós volt, de teljesen megérte! Nem tudom kiakasztani se a basszus se a magas hangot!
2014. júl. 11. 00:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy milyen forrásból szerzed be. Mert egy átlag Realtek HD 96kHz-es mintavételezésű, stúdióminőségű zenével is elboldogul. Vajon milyen zenéd lehet, aminek ez kevés?

Akkor van értelme hangkártyát venni a mai világban, ha te magad zenélsz, és a rögzítéshez van szükséged minőségi hardverre.

2014. júl. 11. 00:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Mivelhogy úgysem fogsz flac zenéket hallgatni, ezért fölösleges, főleg, mert a hangkártya általában úgy is jól van, ahogy van, és egyébként sem hallanád a különbséget, max. beképzelnéd.

Egyébként miért a 20%-át? Hangskálán? Csak 4000 Hz-es tartományban hallgatsz? Hangosabban kéne, mert még ötször hangosabb is lehetne? WTF?

2014. júl. 11. 00:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat :) 20% túlzás volt, gondoltam leesik a célzás h többet akarok belőle kihozni :D tévedtem..
2014. júl. 11. 01:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Programozónak ne írj olyasmiket, amiket komolyan vehet. Főleg ne túl feltűnően ;D
2014. júl. 11. 01:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Megjegyeztem ;)
2014. júl. 11. 03:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha zenehallgatáshoz kell olcsón nagyon jó DAC és kimenő fokozar, akkor E-MU 0204.
2014. júl. 11. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!