Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopom nem tölt akkumulátort...

Daanwin kérdése:

Laptopom nem tölt akkumulátort, de néha mégis. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Laptop akkumulátorom elromlott legalábbis a használati ideje jelentősen lecsökkent és emellett jelentkezett egy olyan probléma, hogy sokszor azt írja ki a gép hogy "csatlakoztatva nem töltődik" meg áll a töltés 97 %-nál. Viszont ha lemerítem jobban kb 80 % alá akkor elkezdi tölteni az akksit vagy ha kiveszem és vissza rakom akkor is. A gép újra lett telepítve, illetve azóta új akkumulátort is vettem (ami sokáig bírja, tehát a cellái jók) mégis a töltés sokszor nem indul el. Én a gép bios-ára gyanakszok, de ott nem tudom mit is kellene beállítani.
2014. júl. 8. 10:21
 1/5 -H* válasza:
Nemtudom
2014. júl. 8. 10:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez nem hiba. Akku kímélés miatt nem tölt állandóan.
2014. júl. 8. 14:52
 3/5 A kérdező kommentje:
De hibát jelezve nem tölt. Most pl. felment 100%-ra a töltés és jól is mutatta egy ideig (azaz feltöltve) most meg megint hibát jelez ...
2014. júl. 9. 08:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Csatolj egy screenshotot róla, mert nem értem milyen hibát jelezhet.
2014. júl. 9. 15:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Hibát a töltés jelző led jelez, azaz hogy villog pirosan. (A laptopok akkor csinálnak, így általában ha hibás aksi van bennük)

Arra gondolok hogy a laptopba lévő töltő elektronika romlott el.

Az érvelésem pedig erre az hogy (szerintem) lítium-ion töltésének kezdésénél magasabb feszültség szükséges, emiatt ha le van merülve jobban az aksi megtudja adni ezt a kezdő feszt.

Viszont ha felette van a kb.90 százalék feletti értéknek akkor ezt a kezdő küszöb feszültséget nem lépi át a feszültség és emiatt nem tölt.

Nem tudom hogy ez alaplapon orvosolható-e megpróbálok utána olvasgatni. Meg hogy egyáltalán ez lehet-e a gond...

2014. júl. 9. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!