Új számítógépet szeretnék venni, szinte csak játékra lenne használva és összeraktam már magamnak egy config-ot. Szerintetek ez jó lenne arra hogy a most megjelenő játékokkal élvezhetően tudjak játszani?
APU: AMD x4 A10 7850k
Alaplap: Asrock FM2A88M Extreme4+
VGA: MSI R9 270X 4GB DDR5 R9 270X GAMING 4GB crossfire-ben az integrálttal
RAM: 2x4 GB 1600 mhz
Táp: 600w-os
Ház: Cooler Master N400
Nem jó. A proci drága(ár érték), a táp semmitmondó. Írd le legalább a típusát! Milyen HDD lenne benne? Amit Te írtál, az volt kb. 170k. Itt van egy jobb annyiból:
ASUS H97M-PLUS alaplap 36 hó gar.
1 db 24,379 Ft
Cooler Master N400 NSE-400-KKN1 számítógép ház 36 hó gar.
1 db 13,005 Ft
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMX8GX3M2A1600C11 memória 36 hó gar.
1 db 20,718 Ft
FSP 500W HEXA+ tápegység 36 hó gar.
1 db 12,568 Ft
Intel Core i3-4130 processzor 36 hó gar.
1 db 26,660 Ft
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G videokártya 24 hó gar.
1 db 60,521 Ft
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 24 hó gar.
1 db 12,531 Ft
Összesen: 170,381 Ft
Mit miért?
-Alaplap: A jövőre gondolás miatt. Ebbe elvileg belemennek a Broadwell procik is.
-Ház: ez egy szép, letisztult gépház. Ár-érték aránybal kiváló. Meghagytam, te is ezt írtad.
-RAM: viszonylag olcsó és minőségi
-Táp: elvileg a 400W-s Hexa+ is elegendő lenne, de ez is a jövőre való gondolás miatt. Az egy tévhit, hogy csak a watt számít. Egy 400w-s Hexa jobb, mint egy 600W-s CM Elite.
-CPU: nagyon jó ár érték arány. Erősebb annál, amit te írtál.(A10-7850K). Mivel hogy van mellette dVGA, ezért tökéletes lesz bele.
-VGA: erősebb annál, amit Te írtál. A CPU+VGA kombó erősebb, szóval több FPS-ed lesz.
-HDD: egy olcsó, gyors, de mégis minőségi 1TB-s HDD. Ha nem kell bele, akkor a végösszegből vonj le 12,5k-t. Így 160k alatt lesz.
Amit én írtam, az összességében jobb. Több FPS-ed lenne a játékokban, gyorsabban menne kb. minden. Egy R9 270X is elegendő bele, ha akarsz egy kicsit spórolni(az 270x 10k-val olcsóbb). A Tied se rossz, az enyém(amit írtam) egy kicsitkét jobb.
A mostani játékok mindkettőn ultrán futnának(ha nem, akkor high-medium). Az Inteles annyival lenne jobb, hogy erősebb, és kevesebbet fogyaszt. A kettő közötti árkülönbség nem vészes. Az inteles (szerintem) jobb választás.
Neked elment az eszed??? Van kidobni való pénzed az ablakon?
AZ AMD x4 A10 7850k egy APU és nem CPU. Tehát van benne videokártya. Azért kerül 45.000 Ft-ba mert van benne egy alsó-kategóriás videokártya ami nem igazán való új játékokra .
Ha nem lenne benne IGP, kb 25.000 Ft-ot érne mint sima CPU.
"MSI R9 270X 4GB DDR5 R9 270X GAMING 4GB crossfire-ben az integrálttal"
Hát nem fog menni CF-ben az APU igp-je a diszkrét kártyával, vagy ha igen akkor a diszkrét kártya leesik arra a teljesítményre mint az IGP-je :DDD. Ez jó lesz neked??
FM2+ foglalatra veszel/fejlesztesz alaplapot de úgy tudom, FM2+ foglalattal csak APU-k jönnek a jövőben.
Csak sima CPU-k FM2-esek vannak. Ha nem érkezik FM2+ -ra sima CPU akkor mire várható hogy jön? Lehet, hogy nemsokára ismét foglalatváltás lesz (FM3?) mint ahogy FM1, FM2 és FM2+ egymásután 3 év alatt érkezett , ebből az első kettő már ki is ment a "divatból".
Szóval ne zárkózz el az INTEL vonaltól, hosszabb távon jobban megéri szerintem....
Megpróbálom elmagyarázni miért pénzkidobás:
"a bf4-et ilyen procival"
Megint el kell mondanom: Ez nem sima proci(CPU) hanem egy integrált videokártyával egybeöntött processzor (APU). Tehát nem tudod kivenni , különválasztani, kiszedni , eltávolítani belőle a videokártyát. És pont ezért kerül 45.000 Ft-ba , mert kettő dolgot kapsz egyben.
Mint a Kinder tojásban. 2 in 1. Csak itt ha használsz egy jó diszkrét kártyát ,akkor jobb ha nem használod az igp-t. Ergo feleslegesen vettél APU-t mert az IGP-t letiltod és csak a CPU részt használod majd belőle.
Akkor el fogsz gondolkodni, hogy jééé, hát minek vettem én drága APU-t amikor csak a CPU-ját használom. Vehettem volna olcsóbban (fele áron) ugyanilyen teljesítményű CPU-t és a megspórolt pénzt egy jobb videokártyába fektethettem volna.
Szóval a lényege az egésznek: Minek neked a gépbe KÉT videokártya mikor úgyis csak az EGYiket fogod használni ? És természetesen a jobbat, ami nem az IGP lesz....
Az A10 7850K igp-je egy R7 250-nek felel meg. Tehát az alsó kategória felső szintje. Új játékra csak alacsony felbontáson és alacsony részletességgel játszható.
1: Az A10 7850K IGP-jét egy R7-es kártyával tudod csak összekötni és NEM CROSSFIRE-ben hanem Dual Graphics-ban! Nem mindegy a kettő! Látszik,hogy nem értesz hozzá.
2: Nem minden játék támogatja a Dual graphics-ot!
3: Az R9 270X nagyon jó kártya. Önmagában is 4x jobb mint az APU igp-je. Ha valami nagy hekkerkedés árán (mert olyan jól programozol/írsz drivereket) dual-ba tudnád is hozni az igp-vel, akkor is csak rontanál rajta, mert le kellene butítanod a diszkrét kártyát az igp szintjére. Ez pedig nonszensz, butaság, értelmetlen cselekedet lenne, hisz neked az a célod, hogy jobban játsz. És az R9 270X-el jobban játszol majd egymagában mint akár 5 igp-vel összekötve.
Meg gondolj a jövőre is. A 7850K nemcsak hogy túl van most árazva, nagyon hamar elveszíti majd az értékét.
Ugy fog járni mint az én 5800K APU-m. Újonnan vettem 36.000-ért egy éve, ma már 25.000-ért megkapni néhol olcsóbban is. Nyögvenyelősen vitte a BF3-at ezért vettem hozzá egy HD7790 videokártyát 40.000-ért. IGP-t kikapcsoltam a 7790 miatt, így vesztettem 10.000 ft-ot amit ha megspórolok az elején vettem volna a 7790 helyett egy 7850-et netán egy 7870-et inkább
Ok akkor ez jó?: CPU: Intel i5 3570k
Alaplap: Asus z77-a alaplap
VGA: MSI R9 270X 4GB DDR5 R9 270X GAMING 4G
RAM: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1866MHz CML8GX3M2A1866C9B low profile
Ház: Cooler Master N-400
Táp: 600w előző gépből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!