Hogy lehet az eredeti mellé még 2 winchester-t bekötni, mert a tápban is 1 hely van meg az adatkábelen is (azon a szélesen)? Van ehhez egy elosztó vagy valami?
Hát nekem úgy van, hogy van két adatkábel csatlakozó (az egyik kék a másik fekete) a kékhez megy a winyó a másikhoz meg a meghajtó (CD, DVD). Na most úgy van, hogy a winyó mellé még beköthető még egy. Én meg úgy akartam, hogy még az eredeti vinyóhoz be akartam kötni még2-őt, de ha ez ilyen körülményes akkor lényegtelen, de azért köszi!!!
[ am ilyesmi az alaplapo, tehát van rajta egy kék és egy fekete adatkábel csatlakozó: [link]
Nos: a széles kábeled rá van dugva az alaplapodra. Ha ott van mégegy olyan üres csatlakozó, akkor kell mégegy ún. IDE (ATA133 v. 150?) kábel (80eres). Ha csak az az egy van, akkor lesz rajta még legalább 2 SATA csatlakozó, az másfajta kábelt fogad és az újabb winchesterek már leginkább ahhoz valók. Az alaplapod leírásában szerepelnie kell ezeknek.
Ami a tápot illeti, azt Y-kábellel szokás szétosztani két ágra. Általában a régi/gyenge tápokon kevés a csatlakozó, nekem 3-4 winchester+ 2 tápos vidkártya + 1 tápos vidkártya + dvd-hez egy Y kábel kellett mindössze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!