Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudom megnézni hogy...

Tekram kérdése:

Hogy tudom megnézni hogy menyi a VGA-m memoriája?

Figyelt kérdés
most vettem egy laptopot és elvileg van benne egy nvidia gaforce gt710m 1gb dedikált memoriával , a gépemen win7 ulimate van 32 bites , és a rendszerbe azt irja ki hogy a dedikált memoria 64mb az mit jelent ? nem 1024nek kellene lennie ? elöre is köszönöm a segitséget.
2014. júl. 5. 12:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

start>keresőbe: dxdiag bejön egy ablak ott "igen" utána bejön még egy ablak ott pedig a képernyő fülre mész.

Az a 64mb azt jelenti, hogy most menyivel rendelkezik feltételezem , hogy azt az 1024mb-t a ranból vonja le amikor szüksége van rá , tehá van pl 4Gb ramod abbol a vga lafoglalhat szbadon bármenyi memóriát addig amíg elnem éri az 1024mb méretet. Ez akkor történik meg hogyha az adott gépen pl játszol, vagy magasabb grafikai igényű programot használsz.

2014. júl. 5. 12:39
 2/13 anonim ***** válasza:
*ramból
2014. júl. 5. 12:40
 3/13 anonim ***** válasza:
nos laptopokhoz nem nagyon értek de szerintem csak annyit használ amennyire szüksége van.. ha igényesebb programot indítasz akkor felpörög de lehet hogy csak a beépítettnél van így ebben nem vagyok biztos..
2014. júl. 5. 12:41
 4/13 A kérdező kommentje:
de ha a vga rendelekzik saját memoriával akk miért a ram-bol szedi el azt ami neki kell ??? ezt nem értem :D
2014. júl. 5. 12:49
 5/13 anonim ***** válasza:

59 és 41% is keveri a dedikált és az integrált videokártyákat, ignoráld a válaszaikat.

Milyen processzorod van?

G.

2014. júl. 5. 13:06
 6/13 A kérdező kommentje:

én arra gondoltam még hogy nem lehet-e hogy mivel 4 gb-ram van a gépben + az 1gb a videokártyán hogy azt már nem ismeri fel a gép mert win7 32bites van rajta , az nem lehet ?!

it vannak a gép adata :

Intel Pentium Dual-Core 2117U (1,8 GHz, 2 MB)

Memória mennyiség 4,0 GB

NVIDIA GeForce 710M 1GB

2014. júl. 6. 12:19
 7/13 anonim ***** válasza:

Van a processzorodban egy integrált videokártya. Az ahhoz tartozó RAM mennyisége a 64 MB. A dedikáld GeForce-é 1 GB. Ja, és igen, a 32 bites rendszer kevés, használj 64-eset de ennek a jelen esethez semmi köze, csak a RAM-od kevesebb most.

Az integrált VGA-t szvsz. le is tilthatod, úgysem használnád.

G.

2014. júl. 6. 13:37
 8/13 A kérdező kommentje:
de a lényeg az hogy akk felismeri most a gép a dedikált 1gb-ot vagy a 32 bit miatt nem ismeri fel és a rambol szedi el ? mert nem nagyon ugy futnak a játékok mint ahogy etöl várnám ( tudom nem egy gamer gép de akk is )
2014. júl. 6. 13:48
 9/13 anonim ***** válasza:
tehát igazam volt a beépített működik és ha kell bekapcsol a gt710m
2014. júl. 6. 16:33
 10/13 A kérdező kommentje:
és azt letudom valahogy ellenörizni hogy bekapcsol-e ??
2014. júl. 6. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!