Processzor tuning?
Szeretném tuningolni az AMD Phenom X3 8750 2,4 GHz CPU-mat.
Valaki segítene és leírná hogy hogyan kellene és mi kell hozzá (pl. programok)? Esetleg a negyedik mag feloldásában valaki segítene (a 3 magos AMD-k 4. letiltott magja elvileg feloldható)?
Meddig tudnám biztonságosan húzni a procit? Van rajta egy normális (nem gyári AMD) CPU hűtő, de nem tudom mennyi húzást bírna.
Illetve VGA-húzás is érdekelne, Sapphire HD6670 1GB DDR5 VGA-m van, az AMD Catalyst programmal felhúztam maxra, de szeretném még húzni, ha lehetséges. Arra nincs külön hűtő, csak a gyári aktív, de az kb. 50%-ra van állítva. (Ha felhúzom a VGA-t és a ventilátorát, akkor nem lesz baja? Vagy ha csak simán a ventit?)
A segítséget előre is köszönöm!
"hogyan kellene és mi kell hozzá (pl. programok)"
Nem program kell hozzá!
"Meddig tudnám biztonságosan húzni a procit?"
Amíg össze nem omlik!
"mennyi húzást bírna?"
Változó
"Ha felhúzom...nem lesz baja?"
Bármit húzol annak lehet baja. Tuningolás szépsége a túlhajtás, ami a nevében is benne van "TÚL"! Tehát a biztonságos határon kívül.
"Mag feloldása"
csak az arra képes alaplapokban működik (Advanced Clock Calibration -"UCC").
Összegezve, hagyd békén! Főleg ha programot keresel hozzá...Vagy ásd bele magad rendesen ,saját felelősségre kisérletezz! Ha tönkremegy veszel újat.
mindenféleképpen kell egy jól hűtött ház, és egy jó processzor hűtő, nekem egy AMD fx 6300 tuninggal 3.5x6-ról 3.8-ra húzás után 17C alapjáraton, meghajtva amikor nagyon csinálok valamit vele pl megy egy virtuális gép
(ubuntu 14 LTS) + Assassin's C. 4 akkor van max 40C.
Ami azt jelenti hogy nincs vele probléma mert kb 75C ig mehetne biztonsgosan. 80C körül már károsodhat a processzor... szóval óvatosan a húzogatással, főleg ha nem értesz a memória időzítésekhez, és a túlhajtás beállításaihoz. Könnyen kiütheted a géped.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!