Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem értem ramoknál most...

Nem értem ramoknál most pontosan mit számit hogy hány Mhz?

Figyelt kérdés
nem értem mert a legtőbb alaplap Max:1600MHz -ig van és kevés van ami 2133Mhz is jó lenne és azok mibben jobbak amelyikeknek nagyobb az órajele ?

2014. jún. 29. 02:29
 1/8 soccerway ***** válasza:
tuningosoknak számít, átlagembernek nem.
2014. jún. 29. 02:39
 2/8 csacsi2 ***** válasza:
Kb annyit amennyit a késleltetés.
2014. jún. 29. 07:11
 3/8 anonim ***** válasza:
1600mhz elég mindenre.
2014. jún. 29. 07:28
 4/8 csacsi2 ***** válasza:

#3 200 MHz (DDR) is elég mindenre csak lassú :D

Ez a fejlődés útja. A mai processzorok teljesítményét nézve és a fejlődés sebességét nem kell sok idő, hogy ez is humor tárgya legyen. 512 RAM mára semmit nem jelent akinek volt 1GB az csúcs volt ...és nem is volt oly rég.

2014. jún. 29. 07:38
 5/8 anonim válasza:

A sebesség miatt fontos.

Ez ugyan az, mint amikor pár éve megvettem a gépemet, mindenki csodálkozott, hogy „hű! 80 gb-os merevlemez!” Ma meg mindenki azt kérdezi, hogy miért nem cserélem le azt a kis sz.t egy tűrhető terrásra. Ez van a világ gyorsabban felylődik, mint ahogy az átlagember tartani tudná a lépést.

2014. jún. 29. 09:01
 6/8 macika55 ***** válasza:
Vegyél kingston vagy corsair 1600-as ramot CL9-es időzítéssel.
2014. jún. 29. 10:11
 7/8 csacsi2 ***** válasza:
lassan behozza a frekvenciát a késleltetés ,jönnek a 1800 Mhz -es CL6 -os ramok is!
2014. jún. 29. 10:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Lényegében átlagos használat mellett teljesen jó az 1600Mhz-es cl9-es memória. Nagyobb frekvenciájú RAM-ot APU-kba szoktak venni, amelyek olyan processzorok, amelyekben integrált videókártya van. Azoknál azért fontos, mert az iGPU a RAM-ot az alaplapi RAMokról szedi, s minél nagyobb a memóriabusz, annál többet és annál gyorsabban tud. Habár manapság még az APU-knál is fölösleges 1866Mhz cl9-nél gyorsabb RAMot venni, ugyanis az ár-érték aránya efelett már nem éri meg.

Érdekesség, hogy az intel procikból például a leggyorsabb i7-esek is max 1600Mhz-ig tudják kezelni a RAM-okat, így teljesen fölösleges hozzájuk ennél nagyobbat venni.

Remélem tudtam segíteni :)

2014. jún. 29. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!