Lehet-e két másfajta videokártya a gépben?
Lehet, hogy baromság a kérdés, de nem igazán vagyok otthon ebben a témában, szóval kérem a hülye, gúnyos válaszokat kerüljük.
A kérdésem az lenne, hogy egy gépben lehet-e úgy két videokártya, hogy az egyik rendelérésre jó, a másik meg játékokra? Ha lehet, akkor hogyan? Lehet nagy ostobaság, de mindkét fajta kéne a gépembe. :/
A két kártya csak akkor tud összedolgozni, ha azonosak (SLI, Crossfire). Tudomásom szerint működőképes a dolog (sose próbáltam) szóval engem se kövezzetek meg, ha tévedek, de: felesleges...
Egy jobbféle nvidia kártya megteszi... vagy ha van rá keret (márpedig gondolom valamennyi van, hiszen egy quadro és egy normál kártya kombója se lenne 2 fillér) akkor ajánlom, hogy vegyél gtx titan-t!! Igaz, hogy drága, viszont renderelési teljesítményben is meglehetősen jó..
egyébként ajánlom ezt: [link]
Elvileg (tudomásom szerint) úgy megvalósítható (de erre várok én is megerősítést).
Ellenben igen, pontosan tudom, hogy egészen más feladatra való... viszont érdemes nézni az ár érték arányt is! Egy K4000 önmagában olyan 200-230eFt. + veszel egy "játékra valót" még +50-80. Összesen = 300.
A titan pedig lenyomja a k4000-et!
Kedves wdhun!
Azt, hogy a két GPU típus között van különbség igazából az első válaszolónak szántam.
Az a baj, hogy vidkártyá(k)ra szánt pénzt én minél jobban szeretném minimalizálni. Annó még otthon voltam a hardverpiac ismeretében és a tapasztalataim szerint 20 ezerből már kifér egy olyan játékra való vidkártya, ami megfelel az én igényeimnek. Az az igazság, hogy nekem játékokra kellene a gép. Apám szeretne renderelni a gépen és ragaszkodik a renderelésre való chipsethet. Csak az a helyzet, hogy ezekről annyit tudok, hogy a quadro család való az ilyen feladatokra. Többet nem nagyon. Néztem ilyen típusú vidkártyákat, amik úgy ahogy jók játékokra is, csak az a baj, hogy pokoli drágák és ennyi pénzem nincs rá. Arra is maximum egy 30ast szánnék. Nem nagyon szeretnék új gépet venni ez miatt, mert szűkösen jönnék ki anyagilag. Szóval, akkor két monitorral elvileg működő képes lenne a dolog. Na és tudja valaki, hogy hogyan is néz ki ez?
Én még mindig azt javaslom, hogy csapd össze a kettőt és vegyél 50-60-ért valami erősebbet!
30-ból te olyan kártyát nem veszel ami jó renderelésre. A quadro sorozat professzionális szint! Amik valóban teljesítménynövekedést hoznak azok igencsak sok nullás összegegért vannak. Egy sok CUDA magos kártya (ezt a legtöbb vágóprogram támogatja...) sokkal jobb választás. Játékra és vágásra is tökéletes. 60-ért már kapsz olyat ami ezt ki bírja szolgálni.... (Azt viszont nézd meg, hogy van-e PCIE csatlakozó az alaplapon, mivel nem a proci foglalattól függ, hogy kompatibilis lesz-e. :)
Jólvan, majd megfontolom, csak elég szűkös a keret.
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!