I7 4820k és a ram? Hogy van ez?
i7 4820k-s procim van jelenleg van 2x4GB 1333mhz-s ram a gépben és most tudok egy barátomtól olcsóbban szerezni de 2133Mhz-s 2x4GB-t és néztem az intel oldalán az van irva a prociról hogy:
Max Memory Size:64 GB
Memory Type:DDR3-1333/1600/1866
Most akkor nem lesz neki jó a 2133Mhz-s vagy nem fog vele jól együtt dolgozni? Még ott van hogy max memory size 64GB mivan ha többet rakok a gépbe? alaplap tuti hogy birja 8 hely van ramnak és néztem netten támogassa a ramot 2400mhz-ig és 128GB ig.
A memória kezelés korlátozása a procidba drótozott memória vezérlőben van. Ha azt írják 64GB, akkor annyi. Nem biztos, de lehet egy Xeon többet tud. Ha többet teszel bele nem lesz semmi baj, csak akkor is az elős 64GB-ot látja a gép és használja. (Már ha 64 bites rendszered van, különben első 4GB és hali.)
Frekvencia meg ...
Hivatalosan 1333-as DDR3 ram van, illetve most már 1600-as is. Minden egyéb órajelet CSAK tuninggal fog tudni a géped! Így meg kéne nézned milyen szorzó és órajel beállításoknál érhető el a 2133Mhz. Ehhez jó tuning lap és jól szellőző ház, meg még sokkal jobb proci hűtő is kell!
Illetve mivel K prociban a szorzó állítható, csinálhatod úgy is, hogy melyik a legkisebb szorzó, amivel 2133Mhz közeli ramsebességet tudsz a proci GYÁRI órajeléhez közel csinálni, akkor nem kell akkora nagy hűtés sem, persze az is igaz, hogy a nagy sebesség kihasználása akkor ideális ha a proci is húzva van.
Memóriát csak 1866Mhz-n tudja használni maximum.
Nem értelek, hogy minek tennél bele 64GB-nál több memóriát.
Nem szervergépet üzemeltetsz gondolom, hogy kelljen ennyi. Még több virtuális pc melletti 3d renderelési munka mellett se tudnál szerintem 32GB-nál többet megtölteni, onnantól meg már a proci lesz kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!