Skynet2042 kérdése:
Milyen ssd kell ebbe a laptopba/notebookba?
Figyelt kérdés
Vasarlas elott allok, es meg kene tudnom, hogy fizikailag mekkora ssd kell bele. Tehat meretlige, hogy 1,8", vqgy 2,5", ja es persze, hogy sata vagypata. Itt a gep, ehhez kellene megtudni, [link]
Ha esetleg van olyan oldal amin kiirjak ezt, akkor azt is irjatok le, koszi!!
2014. jún. 22. 13:15
1/13 anonim válasza:
Azt nézd, hogy SATA, vagy mSATA! A SATA SSD 2.5" helyre megy beépítő kerettel, mSATA pedig létezik félhosszúságú meg teljes hosszú.
2/13 A kérdező kommentje:
De nem talalok olyan oldalt, ahol megmondanak, hogy sata vagy msata
2014. jún. 22. 14:28
3/13 anonim válasza:
Te meg nem mondod meg, milyen gépbe kellene, mert nem azt linkelted be. Világ-Te 1:1
4/13 A kérdező kommentje:
Oh, bocsi, azt hittem tudod.... Bocsi elfelejtettem [link]
2014. jún. 22. 14:56
5/13 anonim válasza:
Beollóztam a típust googleba, asus.com találaton átbögyörésztem először a specifikációt, aztán a kezelési útmutatót, és tényleg nincs benne mSATA. Tehát bármilyen rendes, nem mSATA SSD-t veszel, tökéletes bele. A beépítő keret egyébként opcionális a gyakorlatban, míg van kéznél pár jól méretezett kis szivacsdarab és erős, de nem mocskolós ragasztószalag. pcx.hu-n most 15 körül van 120G Kingston, az eléggé megérné.
6/13 A kérdező kommentje:
Azt is akartam merdezni, hogy az a keret az szabvanymeret? Minden ssd jo bele? Vagy meg a meretenek is megfelelonek kell lennie? Vagy minden jo mindenbe?
2014. jún. 22. 15:22
7/13 anonim válasza:
1,8" SSD-t kapsz gyakorlatilag mindenütt, ha SATA felületűt veszel. Ahhoz létezik 2,5" beépítőkeret, de olyan kicsi a tömege, hogy bőven ott tartja a csatlakozó, tényleg csak a rend kedvéért szokták kerettel rögzíteni, vagy ha tényleg kicsit harcoltatod a notit szállításkor vagy ilyesmi helyzetekben néha, és nem tűnik elég szorosnak a csatlakozás, de nem költenél ezreseket keretre, akkor bőven elég lehet a szivacsok közt leragasztós megoldás.
8/13 A kérdező kommentje:
Tehat ha jol ertem, mindegy, hogy 1.8 vagy 2.5" os? Csak ha van benne keret akkor az 1.8 ashoz kell a 2.5 oshoz meg nem kotelezo?
2014. jún. 23. 07:35
9/13 A kérdező kommentje:
Ja es az mindegy, hogy sata , vagy sata 2, vagy sata3
2014. jún. 23. 07:36
10/13 anonim válasza:
Semmi se mindegy, rendre 150, 300 és 600 MB/s maximális elméleti sebességről beszélünk, természetesen ha jobbat veszel, mint az alaplapi csatlakozó, az sose baj, de az ősöreg SSD-k is stabilan hozzák a HDD csúcssebességének dupláját, és ez a csúcssebesség a HDD esetében csak szekvenciális olvasásra értendő, SSD-nél meg annyi és kész. Kivétel a SATA1-esek, ott még voltak random olvasásnál komolyabb belassulások is. Ha SATA 2-es vagy 3-as SSD-t veszel, akkor lassú nem lesz. Az árakban körülbelül megmutatkozik a sebességkülönbség, főleg a használtakén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!