Az amd a10 7850k-t vagy inkább az fx szériából a 8350-et válasszam?
Ne vegyél APU-t azért hogy utána egy másik videokártyát hajts ki vele!
Tehát NE! vegyél 45.000 Ft-ért egy 7850K-t mert már van benne egy videokártya. Ez az APU teljesítményileg abból áll hogy egy kb. 30.000 Ft-ot érő procit összegyúrnak egy kb. 15.000-et érő videokártyával. És mint olvasom te egy R9-et akarsz kihajtatni. Ilyenkor ne APU-t hanem CPU-t vegyél ugyanilyen árban.
És az i5 4440 pont ilyen.
Hidd el tapasztalatból beszélek, én anno egy A10 5800K-t vettem jó drágán még megjelenésekor. Annyi pénzből jobb procit is vehettem volna, mert idővel kiderült, hogy a benne levő vga harmatgyenge, venni kellett mellé dedikált videokártyát, a prociba integráltat letiltani, szóval mindjárt buktam 15.000-et......
"Ez az APU
teljesítményileg abból áll hogy
egy kb. 30.000 Ft-ot érő procit
összegyúrnak egy kb. 15.000-et
érő videokártyával."
Ez baromira nem így van.
A10-5800k
GPU Type: Radeon HD 7660D
Shader cores: 384
Base frequency (MHz): 800
A10-7850k
GPU Type: Radeon R7 series
Shader cores: 512
Base frequency (MHz): 720
azért a két apu teljesítményét nem lehet egy lapon emlegetni. A 7850k-ban lévő gpu sok mai játékhoz is ( igaz nem ultrán ) bőven elég.
"7850k-ban lévő gpu sok mai játékhoz is ( igaz nem ultrán ) bőven elég."
Hát ha neked elég, hogy 1024 x 768 felbontáson fusson egy játék low - mediumon elfogadhatóan 30fps felett akkor elfogadom.
De sajnos 2014-et írunk és Full-HD-ben játszik a gamer generáció.
Tudom mire képes az 5800K IGP-je. Lehangoló COD Ghosts, BF4 alatt, de még BF3 alatt is.
Elolvasva ezt a tesztet:
nem változott meg a véleményem a 7850K-ról továbbra sem. A benne integrált videokártya szerintem nem ér többet egy dedikált 15.000 Ft-os videokártyánál.
Valamint továbbra is tartom a véleményem: Gamer gépnek sose APU-t! Egy APU-ba épített integrált videokártya sosem fogja elérni a dedikált 40-50.000 FT.os videokártyák teljesítményét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!