Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Dvd-n vagy merevlemezen...

Dvd-n vagy merevlemezen ésszerübb tárolni nagyobb adatokat hosszu távon?

Figyelt kérdés
Fiflmekre gondoltam és hosszú távra terveztem a tárolásukat.Dvd kről azt olvastam hogy a rajta tárolt filmek olyan két év mulva már veszit a minőségéből.

2014. jún. 18. 19:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
felhőben
2014. jún. 18. 19:13
 2/13 anonim ***** válasza:

Ez 1 marhaság...

A DVD azt jelenti Digital Video Disc tehát digitális!

Egy digitális anyag hogyan veszíthetne a minőségéből? a digitális tartalom kb így néz ki: 10100000010111011101

Ez a számsor nem veszít a minségéből maxsérül: 1 001 011001@?! :)

Hogy a kérdésedre válaszoljak 2.5"-os külső merevlemezen érdemes tárolni az adatokat mivel ennek nem muszály folyamatosan feszültség alatt lennie tehát ha nem pörög állandóan akkor szerintem korlátlan ideig képes tárolni az adatokat.

2014. jún. 18. 19:18
 3/13 anonim ***** válasza:

Feltéve ha nem ejtessz rá B30-as falazóblokkot, zsalukövet

vagy nem dobod ki a 4.-ről :)

2014. jún. 18. 19:21
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors vállaszt de pontositanád? :D
2014. jún. 18. 19:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalataim alapján DVD-k minősége erősen hullámzó, volt Sony, TDK lemezem, amely egy év után olvashatatlanná vált (Memorex pedig 1-2 hónap után...), mind hivatalos forrásból lett beszerezve. Egy külső merevlemez alighanem megbízhatóbb, felhő ideálisabb lenne, de filmeknél ez járhatatlan.
2014. jún. 18. 19:22
 6/13 A kérdező kommentje:
ok köszönöm a válaszokat és bocs a hülye kérdésért de "felhő" alatt mit értetek?
2014. jún. 18. 19:26
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
kiírod dvd-re és feldobod amilyen magasra csak tudod, a dvd használhatatlan lesz, de a film róla belemegy a felhőbe, leszedni a mai technológiával kissé nehéz, de te hosszú távra tervezel és a tudósok addig biztos kitalálnak valamit
2014. jún. 18. 19:29
 8/13 anonim ***** válasza:

Már melyiket pontosítsam? :)

Bármelyik PC vagy műszaki üzletben tudsz vásárolni külső merevlemezt...

azért mondtam a 2.5 coll átmérőjű (laptopwinyót) mert ennek nem kell külön táp illetve mivel hordozható gépbe készült valamivel jobban bírja a strapát mint a 3.5"-os asztali tásai. hátránya hogy valamivel drágább és kisebb méretű de cserébe könnyű, praktikus és megbízható.

Külső HDD-nek még az az előnye hogy nem fogja ki/be kapcsolgatni a PC ha épp onnan kell neki valami.

tehát csak rádugod és mehet rá az adat ha meg nemkell kihúzod és ennyi.

2014. jún. 18. 19:30
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az interneten található tárhelyeket. Dropbox, GoogleDrive, OneDrive... Persze érdemes titkosítva felrakni a dokumentumokat, hogy biztos lehess benne, más nem fog beletekinteni.
2014. jún. 18. 19:30
 10/13 anonim ***** válasza:
A felhő azt jelenti hogy szerveren tárolod az adataidat. hátránya hogy baromi drága a tárhely
2014. jún. 18. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!