Mi a neve annak az alaplapnak amelyen van SD RAM foglalat és DDR is?
Gyűjtőnevet keresel vagy konkrét példát?
Ha olyat keresel, amin mind a négy felsorolt dolog megtalálható, akkor szerintem olyan nem lesz...
Hát nem tudom, hogy van-e olyan...
Csak, hogy tisztázzuk, mert szerintem félreértettelek elsőre:
Például azt szeretnéd tudni, hogy mi a neve az olyan alaplapoknak, amibe SDRAM való, ugye?
-----
Egyébként én inkább csak méretbeli csoportosítást láttam eddig (ATX, mATX, stb.).
Én azt szeretném megtudni hogy hívják az ilyen alaplapokat. Pl: az egyik szétkapot gépben egy ASRock 775 ös alaplap volt PCI-E és AGP csatolóval egyaránt ellátva. VAGY Volt
egy Matsonic 478-as lap azon viszont 2 SD ram foglalat és 2 DDR foglalat is megtalálhatő! Az ilyen tipusu lapoknak mi lehet a neve? Talán hibrid vagy hasonló?
Combo mainboard/motherboard néven érdemes keresgélni, így lesznek találataid, de mivel szerintem ez is egy kvázi "szleng" kifejezés, csodát ne várj tőle.
Valószínűleg nincsen rá hivatalos gyűjtőfogalom, ami nem csoda annak tükrében, hogy alig vannak ilyen lapok, jellemzően a korábbi generációknál fordultak elő, ott is elvétve (nagyon rétegigény)
Az nem a neve, hanem a gyártója és a CPU foglalat rövidebb neve.
775->LGA775, Socket T (P4 utáni Pentium, Celeron, Core 2)
478->s478, Socket 478 (Intel Pentium 4, Celeron)
A keresett szó : COMBO
GIGABYTE GA-G41M-Combo
MSI G41M-P33 Combo
A Ram - modulokra jellemző megkülönböztetés .
Szűkebb pénztárcával rendelkező személyeknek lett kitalálva ez a módszer .
Előfordul (SD-RAM v. DDR1),(DDR2 v. DDR3) esetében is .
Ma is forgalmaznak ilyen COMBO alaplapokat .
De a kínálat elég szűk , mivel nem nagyon veszik őket .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!