Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDMI vs DVI? Minek mindkettő?

HDMI vs DVI? Minek mindkettő?

Figyelt kérdés

Tudom hogy a hdmi jobb, de ügye 2 fajta vidikari van, ősrégi vgaval es a többi hdmivel es dvivel együtt.

manapsag nagy divat hogy a monitoron a dvi mellett egy hdmi is van es ez akár fordítva is jellemző.

Miért jó ez a megvalósítás?

2014. jún. 17. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért, hogy régebbi vga-t is rá tudj kötni a monitorra, amin csak DVI van, vagy csak D-SUB (vga), de az utóbbihoz kell átalakító, ami átalakítja DVI-ra, hdmi-re nem lehet analóg jelet átalakítani
2014. jún. 17. 21:25
 2/11 anonim ***** válasza:
és DVI esetében is csak olyan aminek van analóg jele.
2014. jún. 17. 21:27
 3/11 A kérdező kommentje:

Hat nem tudom 2007 8 as karim is egy őskori megis van rajta hdmi meg dvi is.

bar lehet van olyan kari amin csak dvi van es nincs rajta hdmi bar olyat meg nem láttam pedig egy ideje számítógépeket szerelek.

szervizben dolgozom masfel eve.

2014. jún. 17. 21:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezen pl. nincs hdmi, csak 2xdvi és s-video van rajta: [link]
2014. jún. 17. 21:49
 5/11 pinkpancser ***** válasza:
És a display port hol marad?
2014. jún. 17. 21:58
 6/11 anonim ***** válasza:
szerintem kompatibilitás miatt, legalább is ha én gyártanék vga-kat akkor olyanokat gyártanék mint pl a Sapphire ATI Radeon HD4650 512MB DDR2... ( ilyenem van nekem ) van rajta hdmi, dvi és dsub, így ha pl bővít egy felhasználó akkor nem kell neki új monitort is venni ha pl az előzőn csak d-sub volt az újun meg csak hdmi lenne...
2014. jún. 17. 22:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak hát az úgy nem érné meg a drága AMD-nak vagy az Nvidiának :)
2014. jún. 17. 22:13
 8/11 anonim válasza:
Azért, mert a DVI nem ad át hangot, a HDMI viszont igen. Aki tv-re akarja kötni az asztali gépét, csak így hallhatja a hangot a tv-n keresztül, nem kell erősító vagy aktív hangrendszer. Én is ezzel bajlódtam. Vettem egy VCA-DVI átalakítót,mikor kiderült, hogy ez sem fog a tv-n hangot kiadni
2014. jún. 18. 20:28
 9/11 A kérdező kommentje:
de utolsó, nem tudom pontosan mit akartál mondani. Amit leírtál az úgy van tudom. De ha van hdmi meg mindig kar a dvi mert amelyik karin nincs hdmi (marmint linkeltek pl) azok marnem mai karik markstingszempontbol is jo lenne.
2014. jún. 18. 22:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én videokártyámon (gtx 750 Ti) van 2db dvi, hdmi és D-sub is.
2014. jún. 18. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!