Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Ubuntuban az egér villog....

Az Ubuntuban az egér villog. Hogy tudnám megszüntetni?

Figyelt kérdés
Most raktam fel az Ubuntut a Windows mellé, nem vagyok még benne jártas. Az egér gyakran villog, legfőképpen az interneten, és ez finoman szólva az őrületbe kerget. Hogy lehet megszüntetni ezt a villogást? (Nem tudom, számít-e, de AMD Mobility Radeon HD 54** videokártyám van.)
2014. jún. 17. 18:39
 1/5 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, számít-e, de AMD Mobility Radeon HD 54** videokártyám van."

Határozottan számít. Próbálj meg feltenni hozzá egy proprietary (AMD által kiadott, zárt forráskódú) drivert. Először repóból (keress rá a dash-ben arra, hogy additional drivers), aztán ha azzal nem megy, akkor próbálhatod az AMD telepítőjét is.

2014. jún. 17. 18:52
 2/5 A kérdező kommentje:

Kérlek, kicsit részletesebben.

A DASH a képernyő bal felső sarkában lévő kereső? Ott, ha beírom, nem ad ki semmit, csak valamilyen askubuntut.

2014. jún. 17. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem nagyon tudom részletesen, mert unity-t se használok sokat, illetve magyar nyelvű fordítást se. Igen, elvileg az, amit írsz. Kezdd el a keresőbe beirkálni, hogy driver, vagy illesztő, meg efféléket, amíg ki nem dob valamit, ami hasonlít ahhoz, amit írtam.

Az is lehet (verziófüggően), hogy a software & updates ablak utolsó fülén találod. Ezt megint csak le kéne fordítani, szoftver és frissítések, de igazából nem tudom, hogy hivatalosan milyen néven szerepel magyarul.

2014. jún. 17. 20:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a keresőben úgy, hogy további illesztőprogramok. Itt talált hármat:

- X.ORG X server

2014. jún. 17. 20:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Véletlen elküldtem a kommentet, elnézést.

A másik kettő:

Video driver for the AMD graphics accelerator: fglrx, a másik végén még ott van, hogy update.

2014. jún. 17. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!