Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel SSD nevét az eszközkezel...

Intel SSD nevét az eszközkezelőben vissza lehet állítani?

Figyelt kérdés

Az eszközkezelőben az intel 530-as SSD-m illesztőprogramját véletlenül lecseréltem a windows-osra és most ezt írja az eszközkezelőben: "Lemezmeghajtó", valamint minden bootolásnál konzisztenciahiba miatt nem tudja ellenőrizni.

Hogyan lehet visszaállítani?

2014. jún. 15. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
A saját illesztőprogramját nem tudod feltelepíteni újra?
2014. jún. 15. 12:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy olyanom nincs,lemeze sem volt és a gyári oldalon is csak az ssd Firmware-ét lehet frissíteni.

[link]

2014. jún. 15. 12:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Távolítsd el, aztán majd induláskor felismeri újra, hátha ezúttal már helyesen. SATA drivert nem telepítettél fel?
2014. jún. 15. 12:15
 4/8 A kérdező kommentje:

SATA-t még telepítéskor az alaplapi lemezről.

Ha eltávolítom nem lesz összeomlás? (az oprendszer van rajta)

2014. jún. 15. 12:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Rendszervisszaállítás -t már próbáltad? Sokszor megoldja a "hoppá, véletlen elrontottam" dolgokat.
2014. jún. 15. 12:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam rá,de az SSD "optimalizálás",élettartam növelés miatt ezt kikapcsoltam :(
2014. jún. 15. 12:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Az eszközkezelőben eltávolítottam és újraidításkor visszaállt az eredeti neve,de a konzisztencia dolog megmaradt.
2014. jún. 15. 12:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Sikerült megoldani ezzel: (Köszönöm,hogy foglalkoztál a dologgal!)

1. start -> futtatás -> írd be: cmd

2. A felugró ablakba be kell írni, hogy:

fsutil dirty query c:

Ha azt írja, hogy "a kötet (c:) nem változott meg", akkor nem ezzel a meghajtóval van a baj, végig kell próbálni az összessel

(gyk. fsutil dirty query d: stb)

3. Ha azt írja, hogy a meghajtó megváltozott, az jó, mert megtaláltad a bűnöst!

Ekkor be kell írni, hogy

chkdsk c: /f /x (a c helyébe természetesen a hibát jelzett meghajtó betűjelét kell írni)

4. engedni kell végig lefutni a chkdsk-et

5. ellenőrzésképpen ismét le kell futtatni az fsutilt (lásd 2. pont), elméletileg minden meghajtó hibátlan lesz

6. És violá, a hiba megszűnt!

Van egy kapcsoló a rendszerben, az úgynevezett dirty bit. Bizonyos rendszerhibák történtekor a windows az érintett meghajtón "átkapcsolja" a dirty bit-et, ezért a szerencsétlen minden bootoláskor végig kényszerül futtatni a checkdisket.

2014. jún. 15. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!