Mi a tudományos magyarázata a következő effektusnak?
Nem teljesen értem mire vagy kíváncsi, hiszen fent leírtad mi miatt szoktak így próbálkozni a hibaelhárítással...
-áramtalanítod
-vársz (kisül a kondi, így tényleg elveszik ami beragadt)
-visszadugod (újraindul)
ha megjavul -> örülsz
ugyanezt tanácsolja a szolgáltató is!
Kondenzátor energiát tárol.
Igen, leírtam, hogy mikor szoktak így próbálkozni a hibaelhárítással. A következőkre vagyok kíváncsi:
- Miért maradnak a kondenzátorban az elektronok?
- Miért pont aznap maradnak benne?
- Miért okoz ez problémát?
- Mi ezeknek a természettudományos (matematikai,kémiai,fizikai)magyarázata?
- Esetleg, ha a ráérsz/ráér a válaszadó, akkor kérem, írjátok le az egész folyamatnak a menetét.
Lehetséges, hogy inkább a tudományok kérdéskörbe kellett volna írni a kérdést.
- Miért maradnak a kondenzátorban az elektronok?
Sokféle kondenzátor létezik, de ennek a pontos kémiai és fizikai okait a wikipédián és a sulineten jobban elmagyarázzák, mint ahogy én pongyolán tudnám itt pár mondatban.
- Miért pont aznap maradnak benne?
Nem csak aznap maradnak benne. A töltés az folyamatosan benne van mikor használod. Úgy képzeld el laikusként (ez nagyon nem helytálló magyarázat!!!) mintha egy kis akkumulátor lenne, ami töltés alatt van. Ha kihúzod az eszközt akkor a benne lévő energia még egy darabig ellátja az eszközt, amíg le nem merül. (pár másodperctől kb 1 percig terjedő idő ez)
- Miért okoz ez problémát?
Nem okoz problémát, ez egy szükséges alkatrész, de képzeld el azt, mikor kifagy a laptop. Nem tudod kikapcsolni (és most vegyük alapul azt hogy nincs lehetőséget hosszan nyomva tartani a bekapcsológombot) tehát egy lehetőséged van: kihúzni. Viszont hiába húzod ki, ha akksiról tovább működik. Meg kell várnod míg az lemerül (ha nincs lehetőséged kivenni).
- Mi ezeknek a természettudományos (matematikai,kémiai,fizikai)magyarázata?
lásd első pont: wikipédia és google! Kondenzátor kifejezésre keress rá! Rengeteg magyar leírás van ahol a különböző kondenzátorok működését elmagyarázzák.
pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!